2016'nın sonuna kadar çıkmazsa 2017'nin sonuna kalır ama kesin çıkar. %100 çıkacaktır diye düşünüyorum ben. suriyedeki savaş zaten profesyonel ve az sayıdaki askerlerimiz ve suriyeli öso tarafından idam ettiriliyor.

aynı şekilde doğudaki pkk ile olan çatışmalarda özel harekat başta olmak üzere profesyoneller tarafından yapılıyor.

bedelli çıkar ise yüz binlerce gereksiz yükü sırtından atmış olur devlet ve çokta iyi bir kaynak bulmuş olur şu zor ekonomik şartlar altında.

çeşitli duygusal argümanlar geliştirilebilir örnek olarak fakir ölsün zengin bedelli yapsın diye.

bedelliden faydalanacakların ezici üstünlüğü yine alt tabakadan insanlar. günümüzde çoluk çocuk elinde 5.000 tl'lik iphone ile geziyorken 15.000 tl'yi zenginlik görmek çok komik.

çoğu banka eğer önceden kredilerde bir sorun yaşamadıysanız 15.000 tlyi internetten yapacağınız başvuruya bile anında verir.

kısacası her ne kadar bedelli askerliğe karşı özellikle vatanseverlik unsuru konusunda tepkiler haklı olsada, ben bedelli askerliği devletin gereksiz külfetten ve idareden kurtulması (bakayısıdır vs'sidir) hemde ekonomik zorluklarda iyi bir kaynak sağlanması açısından mantıklı buluyorum.

en doğrusu tamamen profesyonel askerliğe geçiştir günümüzde sayı güç anlamına gelmiyor. fakat o uzun vadede pek mümkün değilken bedelli bir nebze ihtiyaç giderecektir.