Forumda ilk önce bu spora bakış acısının değişmesi gerekiyor geçen bi konuda ciddi anlamda konu kitlendi atardım linkini nac şampiyonu ertuğ evrekliyi natural sanan bi arkadaş vardı. Natural calışan kişilerin ilk önce bi bakış acılarını değiştirmek gerekiyor koskoca adamlar nerdeyse mr olimpia'lara dahi bu adamlar natural diyebilecek kadar bilgisiz derecedeler. Burası bi vucut geliştirme forumu filan değil ama en azından akıllı kitleye sahip bi platform. Bende şöyle bi yazı yazayımda bilinçlensin forum kitlesi en azından 6 yıl oldu bu sporu yapıyorum herkez gibi bende orda burda gördüğüm fitness modelleri hollywod aktörleri gibi olmak için başladım bu spora 3 yılımdan sonra anladım ki işler böyle yürümüyor. Şuan türkiyedeki vucut geliştirme camiyasının % 98'ini tanıyorum işin arkaplanı o kadar değişikki kendi öz kardeşini ben naturalim diye 2 3 yıl boyunca kandıran adamlar tanıdım , tanıyorum , Akşama kadar millete sosyal medyadan personel trainerlik verip tavuk pilav yedirip benim gibi olursun diye kandıran tonlarca insan tanıyorum çok aşşağılık bi camiya öyle böyle değil. 6 yıllık sporcuyum ve bu spor başlayanlara şunu söyleyeyim eğer gerçekten natural bu işi yapacaksanız yapmayı düşünüyorsanız o google görsellerde gördüğünüz fitness modelleri , hollywod aktörlerini , fitness dergilerinde ki herifleri , sosyal medyadaki personel trainerleri'ni kafanızdan silin atın öyle olamassınız. Hedefiniz her zaman kendiniz olsun eskisinden iyiyseniz doğru yolda gidiyorsunuz demektir amacınız eskisinden iyi olmak olsun bakış açınız bu olsun. Genetik faktörünüde unutmayın coğu bölgenizde tip1 kas liflerine sahipseniz gelişiminiz cok uzun süreç alıcaktır bu bi cok insanı yıldırıyor. Ben bu işe kafayı koyup hayatını adayacak derecede calışacak insanlara genetik analizi yaptırmalarını öneniyorum hangi kas liflerine sahip olduğunuzu öğrenip ona göre başlayın en azından.
Şimdi şöyle bir açıklama yapayım sana, ertuğ hoca benim çok sevdiğim biri. Ağzından bu güne kadar hiç naturelim kelimesini duymuş değilim. Hatta yanlış hatırlamıyorsam sosyal medya hesapları üzerindende gerekli açıklmayı yaptı. Diğer bir konu naturellik ise kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Bunu açıklamak yada açıklamamak kişisel bir husus. Ben şuanda kullanmıyorum fakat spor yaptığım dönemlerde kullandım,birilerinin içini rahatlatacaksada bunu açık açık belirtirim. İnsanların bakış açısı umrumda değil açıkcası.
İnsanların Cahilliğine gelince evet cahil çok fakat bu bizim değil onların suçu. Okumaktan öğrenmekten aciz, herşeyi bildiğini iddaa eden tipler oluyor genelde. Ve ben bu bloğu bu yüzden açtım. Zaten çalıştırdığım yeterince insan var, biraz daha insan bulup daha fazla uğraşmak değil amacım ama ne kadar bilgisiz insan varsa, ne kadar öğrenmek için talepte bulunurlarsa o kadar bilgi aktarmak için burdayım. Hepsine ayrı ayrı öğrettiğim şeyleri herkese açarak bilginin daha fazla kitleye ulaşması adına, sürekli danışabilecekleri bir adres olsun diye açtım.
Natural çalışacak arkadaşlara önerilerin var kısmen katılıyorum. Katılmadığım noktalar ise sanki stroidsiz bu iş olmaz gibi konuşmuşsun ama çalıştırdığım ve kusursuz fiziğe kavuşan arkadaşlarım var. Hatta 2 tanesi bu sene atletik fizikte yarıştı. Çokta güzel sonuçlar aldılar. Yani sen diyetine uygun hareket et, makro değerlerini ve vücudunu öğren doğru bir antrenman sistemiyle olmazsa o zaman beni bul

Lif tiplerinden bahsetmişsin evet doğru bişey bu genetik çok çok önemli ama bu PROFESYONEL MÜSABIK SPORCU olmak isteyen ve 80 Kilo olan ama +100 de yada 90'da yarışmak isteyen sporcular için önemli.. İlaç yükleyen insanlar için geçerli.. Her bedenin kendine göre limitleri var ama bazı insanlar limitlerini bilmeden, LİMİTLERİNİ ZORLADIĞINI SANIP ASLINDA ZORLAYAMAYAN insanların bahanasi olduğunu düşünüyorum. Yani doğru diyet + doğru antrenman= mükemmel sonuç. Bunlar tamamen kişisel görüşümdür, saygılar..
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:45:15 -->-> Daha önceki mesaj 22:43:25 --
Hocam benim de göbek sıkıntım var

1,68 boyum var 58 kiloyum. Fakat göbeğim oldukça çıktı hele son günlerde oldukça rahatsız ediyor. Kilo dan değil de yağ var sanırım

Hepimiz de olduğu gibi bende bilgisayar başında çalışıyorum ve atıştırmalık şeyleri fazla yiyorum sanırım

bana düzgün bir program veya evde yapabileceğim spor tarzı bir program yapabilir misiniz?
Hocam not aldım, en kısa sürede size uygun yazımı paylaşıcam

Sıradaki konumuz spora gidemeyenler için olsun