Forumda ilk önce bu spora bakış acısının değişmesi gerekiyor geçen bi konuda ciddi anlamda konu kitlendi atardım linkini nac şampiyonu ertuğ evrekliyi natural sanan bi arkadaş vardı. Natural calışan kişilerin ilk önce bi bakış acılarını değiştirmek gerekiyor koskoca adamlar nerdeyse mr olimpia'lara dahi bu adamlar natural diyebilecek kadar bilgisiz derecedeler. Burası bi vucut geliştirme forumu filan değil ama en azından akıllı kitleye sahip bi platform. Bende şöyle bi yazı yazayımda bilinçlensin forum kitlesi en azından 6 yıl oldu bu sporu yapıyorum herkez gibi bende orda burda gördüğüm fitness modelleri hollywod aktörleri gibi olmak için başladım bu spora 3 yılımdan sonra anladım ki işler böyle yürümüyor. Şuan türkiyedeki vucut geliştirme camiyasının % 98'ini tanıyorum işin arkaplanı o kadar değişikki kendi öz kardeşini ben naturalim diye 2 3 yıl boyunca kandıran adamlar tanıdım , tanıyorum , Akşama kadar millete sosyal medyadan personel trainerlik verip tavuk pilav yedirip benim gibi olursun diye kandıran tonlarca insan tanıyorum çok aşşağılık bi camiya öyle böyle değil. 6 yıllık sporcuyum ve bu spor başlayanlara şunu söyleyeyim eğer gerçekten natural bu işi yapacaksanız yapmayı düşünüyorsanız o google görsellerde gördüğünüz fitness modelleri , hollywod aktörlerini , fitness dergilerinde ki herifleri , sosyal medyadaki personel trainerleri'ni kafanızdan silin atın öyle olamassınız. Hedefiniz her zaman kendiniz olsun eskisinden iyiyseniz doğru yolda gidiyorsunuz demektir amacınız eskisinden iyi olmak olsun bakış açınız bu olsun. Genetik faktörünüde unutmayın coğu bölgenizde tip1 kas liflerine sahipseniz gelişiminiz cok uzun süreç alıcaktır bu bi cok insanı yıldırıyor. Ben bu işe kafayı koyup hayatını adayacak derecede calışacak insanlara genetik analizi yaptırmalarını öneniyorum hangi kas liflerine sahip olduğunuzu öğrenip ona göre başlayın en azından.