Dracos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
en tehlikeli adam pazar günü canı sıkılan adamdır diye boşuna demiyorum

<?php

$tcmb = simplexml_load_file('http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml');
$euro = $tcmb->Currency[3]->BanknoteSelling;
$dolar = $tcmb->Currency[0]->BanknoteSelling;

$xml_data = simplexml_load_file('http://binekoto.net/yedekparca/dosya.xml');
$ozyurt = new SimpleXMLElement('<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><Urunler></Urunler>');

$begin = 0;

foreach ($xml_data->Worksheet[0]->Table->Row as $row) {
    $begin++;
    if ($begin == 1) continue;
    $fiyat = $row->Cell[12]->Data;
    $kur = $row->Cell[20]->Data;
    $track = $ozyurt->addChild('Urun');
    $track->addChild('id', $row->Cell[0]->Data);
    $track->addChild('urunadi', htmlspecialchars($row->Cell[1]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('urunuzunadi', htmlspecialchars($row->Cell[2]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('kategoriid', $row->Cell[3]->Data);
    $track->addChild('kategoriadi', htmlspecialchars($row->Cell[4]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('baglioldugukatid', $row->Cell[5]->Data);
    $track->addChild('baglioldugukatad', htmlspecialchars($row->Cell[6]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('anakategoriid', htmlspecialchars($row->Cell[7]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('anakatad', htmlspecialchars($row->Cell[8]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('markaid',$row->Cell[9]->Data);
    $track->addChild('marka', htmlspecialchars($row->Cell[10]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));

if ($kur === "USD") $fiyat = $row->Cell[12]->Data * $dolar;
    else if ($kur === "EUR") $fiyat = $row->Cell[12]->Data * $euro;
    else $fiyat = $row->Cell[12]->Data;
    $track->addChild('fiyat', $fiyat);

$track->addChild('kucukresim', htmlspecialchars($row->Cell[13]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('buyukresim', htmlspecialchars($row->Cell[14]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('kucukresim2', htmlspecialchars($row->Cell[15]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('buyukresim2', htmlspecialchars($row->Cell[16]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('kucukresim3', htmlspecialchars($row->Cell[17]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('buyukresim3', htmlspecialchars($row->Cell[18]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('kdvorani', $row->Cell[19]->Data);
    $track->addChild('kur', 'TL');
    $track->addChild('stokadet', $row->Cell[21]->Data);
    $track->addChild('aciklama', htmlspecialchars($row->Cell[22]->Data, ENT_COMPAT, 'UTF-8'));
    $track->addChild('muhasebekodu', $row->Cell[23]->Data);
}

Header('Content-type: text/xml');
print($ozyurt->asXML());

?>
hani cidden o xml ile uğraşıp adam etmektense böyle yapmak daha kolayıma geldi, fiyatlarını da çektiğin andaki günlük satış kuru ile otomatik çarpar sisteme verirsin bu şekilde

ayrıca sayarken 1 den başlama, indeks sayarken 0 dan başlanır, yani 21 değil 20 olur
Dracos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
senin xml i alıp tekrar parse edip düzgününü oluşturuyor o kod, yani o kullandığın plugin için bu kodu yazdığın dosyayı gösterirsen sıkıntısız olarak import eder onun üstünden, kapanışta o yüzden o plugin ile kullanabilmen için xml olarak döndürdüm yani

cell indekslerini tekrar senin kullanacağın şekilde aynen orijinaline göre koyduk, 12 ve 20 kura göre döviz karşılığını almak için kullanılıyor senin de anladığın gibi, addchild fonksiyonu xml de katmanları oluşturabilmek için, echo ile tag açarak da yazabilirsin de bu kasmamak için kullanılan yöntem

en sondaki addchild('kur', 'TL') kısmı da dövizleri zaten çevirdiğimiz için kasmamak adına elle kur yazıyoruz o kadar sonuçta kuru kıyaslama vs. yapmaya gerek kalmıyor artık, aslında standart tl olduğu için gerek yok belki ama aslına sadık kalmak adına ekledim onu
Abi kodu function editöre yapıştırdım xml linkinide karşı tarafın verdiği linki yazdım fakat eklediğim resimde görüldüğü gibi hata veriyor
ben 2 yerden şüphelendim, senin verdiğin kodda xml bizim hosttaki bir dosyaydı bu karşının direkt bize tanımladığı link bu olabilir
yada karşının verdiği linki herkes çekemesinler diye sabit iplere tanımlıyorlar o yüzden xml li tarayıcıda görüntüleyemez kimse sen en altta xml yazdırma işlemi yapmışsın oda olabilir aklıma bunlar geliyor ne diyorsun abi sebep ne olabilir?