HaCKeW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin özeti... Polisin yapabileceği çok birşey yok çünkü yüksek sesle müzik dinlemek suça girmiyor yani TCK da tanımlanmamış. Huzur sükunu bozmaya girmesi için de sırf seni rahatsız etme amacıyla müzik dinliyor olması lazım ona da girmiyor. Komşuluk hukukundan kaynaklı çiğnenen haklarınız var. Bu kişi ev sahibi mi kiracı mı acaba? Yönetici yok mu sizin orda o bu duruma ne diyor? Yönetim olarak karar alıp yaptırım uygulayabilirsiniz binadan bile atabilirsiniz. Ama en garanti yol bir avukat tutup hukuk mahkemesine dava açmak.

Yada bu adamı bezdirmek için polis çağırıp beni rahatsız ediyor huzur ve sukünumu bozuyor ŞİKAYETÇİYİM bu şahıslardan diyerek şahısları karakola aldırabilirsiniz. Sizde gider birlikte ifade verirsiniz belki bu yöntemle rahatsızlık vermekten vazgeçebilir.
Hocam polis yüksek sese müdahale ediyor, nerden mi biliyorum? Kendim deneyimledim.

Öyle ki daha bu yaz biri yüksek sesle müzik açıyor aynı zamanda çalışıyordu (gitar vs.) aradım polisi ilgilendiler, adamların yanlarına kadar gittiler, uyarıda bulundular vs. bir daha da gerçekleşmmedi o olay.

Ha ama şöyle bir olay da oldu; adam sokak ortasında çoluunu çocuğunu, karısını döverken de polisi aradık, polis hiçbir şey yapmadan evin önünden geçip gitti, sonrasında adam bizim yaptığımız müdahale ile gitti.

Bence hangi polis memurunun o akşam vardiya da olduğuyla ilgili. Kimisi var iliglenmiyor, kimisi var en ince ayrınıtısına kadar ilgi gösteriyor.

--------------------

Ekeleme: @robben678

senin bu konuda hakkında bir deneyimin vardı yanlış hatırlamıyorsam, paylaşabilir misin ne olduğunu bilgi amaçlı?