seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
devlet dairesine yolunuz düşerse görürsünüz, Başbakan'ın dediği gibi devlete gireyim de rahat edeyim kafasında çok insan var. adam memur olmuş, arkasına devleti almış. 8-17 çalışıyor ama bu 8 saatte 8 kişiye ancak bakıyor. böyle insanların acilen devlet kadrolarından temizlenmesi gerekiyor.

2.5 milyon memur var ancak baktığınızda bunun 1.5 milyonu gerçekten işini hakkıyla yapıyordur. devlet bir tane adam gibi denetçi yollayacak, özel sektördeki gizli müşteri gibi, bakacak işi kim aksatıyorsa sallayıp yerine yenisini alacak. yoksa bas memuru bas memuru, devletin bütçesi açık veriyor. bu açık başka bir vergiyle yamalanmaya çalışıyor. bilmiyorum devletin 2017 bütçesine baktınız mı? para öyle basılıp harcanabilen bi şey değil maalesef. Şu an ülkenin refahı için sınırda uçan her uçak, atılan her bomba deli paralar demek. bu da bütçenin her ay yeni açıklar vermesi demek. hırsız gelip ya paran ya da canın dese herhalde canımı al parama dokunma diyecek yoktur. Ülke güvenliğini sağlamak için de şu an milli savunmaya deli gibi bütçeler ayrılıyor. terör bitecekse ayrılması da gerekiyor. devlette bu sebepten başka bir yerden kısmak zorunda. ben devletim milyar milyar para basıp harcarım yok maalesef.
Devlet memuru olarak kesinlikle katılıyorum söylediklerinize. Devlete sırtını dayamış salla başı al maaşı olarak gezenlerin çoğu baş yanlısı, yalaka,torpilli tipler. Bunu bu zaman için ve ya herhangi bir siyasi oluşum için söylemiyorum. Bugün bu hükümete yakın takılır yarın başka bi hükümet gelir 1günde çark eder bu tipler. Bölgeye göre dersek belediyeleri örnek alabiliriz bugün ordaki siyasi partiden olur yarın başkan değişir ondan olur.
para & vergi olayına gelirsekte devlet en net vergiyi memurdan alıyor. 100binlik bir ilçede yaşıyorum devletin benden kestiği vergiyi yılda devlete ödemeyen esnaflar var.Bu konu herkes için dert aslında, devletin vergi verene ek vergi çıkarması mantığını bırakıp vergi kaçıranların cezalandırılması ve bu kaçağın engellenmesi yoluna yoğunlaşması gerek.

saintx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana göre kamuda çalışmak çok saçma. Bilmiyorum, doğru bulanlar olabilir ama insana pek bir şey katmıyor.
Herkes , her meslek için yanlış bi söylem. Kendi fikrin ama İtfaiyecilik mezunuyum devlet harici bir iş yapamam