blogger son 1 aydır ciddi bir hareket vardı, mesela aranması çok olan kelimelerde rekabet diyelim, ilk 15 sıraya kadar helen bloglarım var, yine ilk sayfaya kendini atanda var. ancak index sorunu malum, halen ciddi sıkıntı bu dediklerim blogspot.com uzantılı hepsi.
ama sss .worspress.com da aynı sayılır ama yinede blogger etmez. blogger daki sıkıntının nedeni son dönemlede özellikle 30 aylık vadede blogger üzerinde haddinden fazla botlar ile açılan paravan oluşmuş ve o yüzden blogger ciddi şekilde incelemede.. diyebilirim
Hocam ben domainli değil domainsiz bir biçimdede 5-10 blogger denedim bırak sıralamaya cıkmasını 3 konu 1 ayda indexlenmemişti.İndexlenen site sıralamaya girmesi 3 ay sürmüştü. Birçok kez deneme yapmıştım. Bloggere çok üzülüyorum çünkü adsense tabanlı özel yazdığım temalar vardı. Mobil uyumlu sitelerim çok kazandırıyordu. Sonra bu sorunlar çıktı.Benim görüşümde şu şekilde. Paravan maravan vs konusuna katılmıyorum. Benim düşündüğüm şu. Blogger host ücreti almıyor ve domain bağlamak ücretsiz. 300k hiti anlık kaldırıyor. Rakiplerine bakıyorsun wordpress.com olsun weebly olsun hangi site olursa olsun senden domain için aylık 8-10 dolar para istiyor ve bazıları adsenseye bile izin vermiyor. Wordpress. com da mesela adsense yasak. Ben birçok avantaja sahip oldugu için bloggerin bu sistemleri birçok yönden baltaladığını düşünüyorum. Dolayısıyla bu firmalar ile google bir anlaşma yapıp kendisini geri çekmiş olabilir. Çünkü adsense koyabiliyorsun, domain ekleme bedava saydam yüzlerce artısı var ve ücretsiz. Düşüncem bu şekilde. Wordpress.com gelince burdan açılan ücretsiz bir site bloggerdan indexlenme acısından 10 kat iyi. Direk index alıyor ve sıralamaya geçiyor. Çok deneme yaptım. 2 önemli dezavantajı aylık 8-10dolar ücreti ve adsense ekleyememen var. Çoklu minik sitelerle uğraşıyorsan bu 8 dolar ciddi sorun.
Blogger'a çok üzülüyorum. Her 10 dk süper bir site kurabiliyordum. Bir temalarım vardı mobil olsun masaüstü pc olsun reklam yerleşimleri mükemmeldi. Şu an wordpressle ilgileniorum ama worpdress + host tabanlı sistem. Siteyi kurmam temalar eklentiler. İnce ayarlar 2 günümü aldı. Uzun süredir wordpress host domain sistemiyle çalışmıyordum. Gerçekten zor geldi.
Ama dediğim gibi blogger yakın zamnda elde ettiğim testler için konusuyorum yazıların indexlenmesi ay bile alabiliyor.Düşünün site indexlenmiyor birde bunun sıralaması var. Eski bloglarım var. Onlarda deneme yapmadım ama şu an yerlerinde 1. sıradalar. Ne konu giriyorum ne birşey 1 senedir konu girmedikerim var ama yeni açılan bloglar ne index alıyor ne sıralamaya giriyor nede sıralamada kısa sürede yükseliyor. Sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra oldukça şaşıdım.
Kullandığım sistem siteyi 20 günde ilk 50ye getirmek 40 gün sonunda ilk 10 ve 2 ay sonunda 1.ci sıra. Tabi bunları hiç backlink kasmadan sadece içerikle yapabiliyordum. Şu an 1 ayda siteler anca index alıyor.