Booking.com gibi bir site kurduk. yani özetle tur satışı, uçak bileti vb. hiçbir acente faaliyetimiz bulunmamakta, sadece otel rezervasyonu yapıyoruz. Ancak TÜRSAB tan gelen telefon ile, kaçak acentelik yaptığımız konusunda suçlandık, siteyi derhal kapatmamız söylendi.
Booking.com u bilmeyen neredeyse yoktur, bu şirketin TÜRSAB yani seyahat acente belgesi olmadan yıllardır bu faaliyeti sürdürüyor. Biz de aynı mantıkta ilerleyelim dedik ve bu sorun ile karşılaştık. Bunu söylediğimiz de ise Booking ile davalığız yasal değil diyorlar.
Acente Belgesi 55bin TL. Onun için alma durumumuz söz konusu değil, neler yapabiliriz, fikir verirseniz çok sevinirim.
Şimdilik yapacağım işlem, sitede satışı durdurup sadece oteller hakkında bilgi veren bir site gibi görünmek diye düşünüyorum, aklıma da başka bir şey gelmiyor ki buna da herhalde karışamazlar diye düşünüyorum.
Teşekkürler.