@digiklan; şuan sıralamalar faydalımı gerçekten öylemi görüyosun? bence sıfır alaka, faydasız geliyor sebebi ise şöyle.
Madem kullanıcı deneyimi diye güncelleme yapıyosun biraz sıralamaları kontrol et derler insana 3 tahmini sebebim var.
1.Google güncelleme ayağına herzaman ki gibi adwordsa eğilim yapıyor.
2.Bu güncellemeyi geri çektik diyemedi bocalama dönemine girdiler.
3.Dedikleri gibi her daim güncellenecek otoriter siteler harici gemi gibi sallanıp duracak ileride gideceği mantık buda olabilir.
Benim ayar olduğum mevzu ise kullanıcı deneyimi diyip duruyor ama ben webmaster olarak değil kullanıcı olarak saçma sapan sayfaları sıralamada görüyorum ? canlı tv izle diye arıyosun 4. 5. sayfalar yada 2. 3. sayfalarda canlimacizle gibi siteler var? tv izlemekle alakası ne? demekki algoritmaları dış etkenlerlede alakasız olabiliyor. Diceksinki 4 5. sayfalarda ne işin var evt webmaster olarak bakarsak böyle sen kullanıcı değilsin diceksin belkide, belki aklıma getiremediğim bir site var onu arıyorum ayrıca ilk 100 sonuç google için önemsizmi neden ön sayfadaki gibi arka sayfalarda titizlik yok işte buda saçmalık.
Googleyi anlamak demişsin ben uzun bir süredir anlamaya çalıştığım için bu zamanlara kadar geldim, keza sende öyle e peki ne değişti şu değişti canım kardeşim google parayı sevdi ve parasız olanlara iş imkanı tanımamakta. Yine tekelciliğe geliyor olay çok bilirsin eskiden güncelleme iyileştirme diye adwordsdan paraları götürdü google amcamız şimdi temiz toplum mesajı vermeye gerek yok ama illaki medyatikliğe önem veren bir firmadan muhakkak bir açıklama gelmesi lazım, onlarda onu yapıyor kullanıcı deneyimi küt.
Hocam google'a ahlak dersi verecek en son kitle webmasterlardır.
Google para için ne yapıyorsa webmasterlar bin kat kötüsünü yapıyorlar.
Google belki milyonlarca arama terimi için sıralama yapıyor.
Ama bunun içinde ticari olarak getirisi yüksek 3-5 bin arama terimi vardır.
Bu konuda adwords için daha çok para kazanmak için düzenlemeler yapıyor olabilir.
Ama milyon arama terimi içinde bir kaç bin ticari aramada kasıtlı olarak hata yapması kullanıcı memniniyetini düşürmez.
Ayrıca adwords reklamı alan aramalarda kullanıcıların çoğu aradığı sonucu bu reklamlarda da bulabilirler.
Google'ı savunan bir yapım yok. Sadece bu sitede sürekli sıralamadan düşünce google'a sallayan arkadaşlar var. Yaptıklarının bir işe yaramayacağını anlattım.
Google ile başa çıkmanın yolu Google'a ihtiyacınızı giderek azaltacak projeler yapmak. yemek sepetine girenler online yemek siparişi aramasından gelmiyor değil mi?
Emin ol google'ın sahibi bir Türk olsaydı çıkacak sonuç Fetö'den büyük bir örgüt olurdu. Sadece Adwords ile niye uğraşayım. Para kazandıran aramalarda, eşime dostuma kurdurduğum gizli ortak olduğum siteleri çıkarırdım, tık başı yerine satışın karın yarısını alırdım.
ARama hacmi aylık 100 bin olan 30 bin kelime varsa aylık arama hacmi 1000 olan 300 bin kelime var, aylık arama hacmi 100 olan 3 milyon kelime var. Google sadece film izle, dizi izle, tv izle, oyun oyna gibi aramalardan ibaret değil.
Adwords'e firmaları yönlendirmek için bazı alanlarda zorluk çıkarıyor olabilir ama henüz tekelliğini tehlikeye atacak duruma gelmedi.