Aradığınız cevap sorunun içinde aslında. Sizin üstünüze geçtiler çünkü "sıfır seo bilen insanlar". Son güncellemelerin amacı yapay yollarla yükselmeye çalışan, Google'ın kalite yönergelerini ihlal eden siteleri ayıklamak. Birkaç mesaj üstte yine "sıfır seo kasmayı bilen" bir arkadaş var. O arkadaşın mesajını okumanızı tavsiye ediyorum.
Benim de yakın zaman önce çok önem verdiğim bir sitem manuel ceza yedi. Ne yaptıysam da ceza kalkmadı. Bahsettiğim arkadaşın mesajını okurken bir ara bahsettiği rakip siteyi kendi sitem zannettim. Benim de öyle bir rakibim vardı. Seo ile uğraşmayan, sadece özgün yazan. Piyasadaki herkesi süpürmüştüm. Tek fark, arkadaşın rakibi onu geçememiş. Ben bahsettiğim özgün siteyi de geçmiştim. Ama kalıcı olmadı. Ben patlayınca bütün trafik rakibime aktı. Bahsettiğim trafik 300'den az konu ile 35K kadar. Daha 1 yaşındaydı. Rakibim de şimdi epey memnundur halinden
Size tavsiyem; eğer kaliteli içerikle yükselebileceğiniz bir sektördeyseniz yapay yükselmelerle zaman harcamayın. Ona harcayacağınız zamanı ve maddi kaynağı içeriğinize harcayın. Her güncellemede kafanız rahat olur. R10'daki "Google Optimizasyon" konusuna bakmazsınız bile
300 konu ile 35 k hit de çok iyiymiş. Patlaması kötü olmuş. Yenisi yapılır, böyle bir sektör bulduysanız bırakmayın peşini