1) 2 Bin liraya değil 5-6 bin liraya rahatlıkla yapılabileceğini söyledim.
2) Girintisi çıkıntısı olmayan, sadece 1 insert içeren komplike olmayan çok basit bir ürün.
Sizce bunun kalıbı ne eder? 5-6 Bin'e yapılmaz diyenler yaptırısam ücreti ödeyecekse hemen yarın yaptırayım
bak canım yaşın kaç bilmiyorum ama yazdığına göre gerçekten 21 ise kalıp konusunda seninle tartışmaya girmeye dahi gerek yok..
şunu belirteyim elbetteki akıl akıldan üstündür,akıl yaşta değil baştadır bunada itirazım yok,ama bu kalıpçılık dediğin meslek öyle kendiliğinden kısa sürede 1-2 sene bir yerde çalışmayla öğrenilecek bir meslek değildir..böyle bu kalıp çok basit de diyemez hiç bir kimse
kalıp demek bir makina demektir
kalıpçı demek herkes 3 boyutlu düşünürken kalıpçı 4 boyutlu düşünen demektir..
benim 65 yaşında ustam var o bile hala öğreneceğim çok şey var diyor gerisinide siz düşünün artık
herkes kalıpçı olamaz kalıpçılık bir Allah vergisidir..
kolay kalıp diye birşey yoktur,eğer iş kalıpsa orda türlü türlü sorunlar türlü türlü hesap kitap işleri vardır
unutmayın şunu;
KALIP YAPARIM demek ayrı şey
KALIP YAPMAK çok ayrı bir şey
başımdan geçen bir olayı anlatayım örnek olarak;
biri içeri girdi eline bir parça almış 1 adet fiyatını soruyor cnc makinası işi,adet konusundada net birşey söyleyemiyor ama çok adetli olduğunu belirtiyordu..
ben 1 adetine 7 tl fiyat verdim adam celallendi ne diyorsunuz 1 tl fiyat aldım ben dedi.yemin ederim diyince var bu işte bir iş dedim,istersen gidelim dedi,benimde dk bile zamanım yokken bu işten kıllandım, gıcıklıgına gıdelım hadı dedım atladık arabaya gittik,kapıdan içeri girdik selam verdik,küçük biryer ve 1 adet de cnc dikişleme makinası var başka birşey yok,dedim ustam müşteri böyle diyor bu işe ben 7 verdım sen 1 tl demişsin doğrumu dedim doğru dedi.nasıl veriyorsun 1 tl fiyat dedim.abi dedi ben imamhatip mezunuyum ben bilmem elemanla konustuk o verdı fıyatı dedı.makınanın basına meslek lısesı bır eleman koymus daha toy 20 li yaslardadır tahmınen..
yanı yazık ettıler bu meslege sımdı bu adam bıyerlerden duymus torna tesvıyede ıyı para var dıye oda bulmus bıyerlerden 250 mılyara cnc makınası almıs bu işe girmiş..adam bana şunu dedi; abı Allaha şükür kazanıyorum ben gunde 50 tl kazansam yeter çok bıle dıyor akıllara zarar soyleyecek bırsey bulamadım,250 mılyarlık makına alacaksın ve 1 gun boyunca calısıp 50 tl para kazanıp dükkan işletecekmiş
işte bunlar yüzünden bu meslek ayaklar altına düştü,konuya yabancı arkadaslar nedediğimi pek anlamayabilirler ama bu meslektekıler nedemek ıstedıgımı anlamıslardır..
yaptırabilirsiniz istersenız 100 tl ye yaptırın kalıbı,ben yapamazsınız yaptıramazsınız demedim zaten.ben o işe o fiyata elimi dahi sürmem. insanları veya kendini rezil kepaze ettikten sonra kalıp çalışmadıktan sonra işi yapamadıktan sonra ne anlamı var 100 tl ye kalıp yapmanın
yukarıda belirttiğim gibi ben 7 tl fiyat verıyorsam ve 1 tl de fiyat veren varsa elbettekı doğaldır 100 tl ye de kalıp yapanı bulmak