Jenerik kelimeler için bu durum sorun oluşturabilir. Tabiki sektörel bazda test etmek en doğru olanı. Ancak benim tavsiyem her iki güçlü sayfada birbirine benzer title yazmak yerine long tail alt sayfalar yaparak o sayfalarda bu işlemi gerçekleştirmen ve doğru site içi linklemeyle bunu desteklemen yönünde olacaktır.
Yukarıdaki konuştuğum google politikalarına göreydi uygulamada bu durumun çok dersi durumlarla rahatlıkla karşılaşıyoruz. Bu durumda alınan hacklink ve backlink vs. gibi onlarca ekstra etkiden bahsedebiliriz.
Mesela
seo fiyatları seohocası diye yazıp google da aratın.
veya
web tasarım sarvon.com
gibi aramalarda net olarak ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Siz bence yine de yukardaki örneklerdeki gibi değil doğal olanı yapın.
Umarım faydalı olabilmişimdir.
Teşekkür ederim daha net bir fikir sahibi olabildim. O zaman etiket kullanıma da dikkat etmek gerekir. Ben etiketleri site haritasına göndermiyorum aynı şekilde indexlemesini engellemelimiyim? ( 1 yada 2 etiket kullanıyorum sayfa başlığı bir etiket ikinciside long tail olabiliyor bazen.)
Birde içerik ile ilgili diğer önemli bir soru H etiketleri ile alakalı H2 etiketi için bir limit var mı herkes 4 olarak yazıyor ama buda tam net bir durum değil.
Teşekkürler