Teom4n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enjeksiyon dedim ya abi işin başında, kalıpçının zaten kafa eriyordur kaçlı basım yapacağına en ufak şeyi bile değerlendirir yani
işte 40 kovanlı kalıp ile 4 kovanlı kalıp maliyeti burada değişiyor her kovan için insert için fatura için işçilik ve zaman faktörü devreye girince maliyet direk çıkıyor

O nedenle kaç gözlü için 5 6 bin tl vermişler onu merak ettim

Ha birde şu var makineye takarsin kalıp sök tak olayları en az 2 3 saat alır makine basıncı sıcaklığı ayarı falan derken yine zaman işler birde üzerine kalıp arıza verebilir bir daha sök tak gitti 5 6 saat bunu enjeksiyon makinesi sahibi yazar faturaya

Kalıpçı ayrıdır üretici ayrı büyük firmalar bünyelerinde kalıphane barındırır onlarda zaten üretmez ufak adetleri.

Sıralama şu olmalı
Ürün yurt dışından alınır
Solidte teknik çizim yapılır akabinde kalıpçı ile temas kurulur maliyet çıkarılır
imalatçı ile anlaşılır üretilir
Sonra ambalaj işleri yapılır piyasaya sürülür
Tam piyasaya sürdüm ohh be derken bir bakmışsın ürünün patentli olduğu ortaya çıkar bire bir ürün yapıldığı için bu sefer mahkemelik olunur acı ama gerçek adam haklı düşünmüş ve üretmiş biz ise bire bir kopyaladık ve piyasaya sunduk :-)

En basiti marketten alıp içtiğini ayran bardaklarının cc leri 180 ml yada 330 ml dir ama hiç dikkat ettin mi farklı firma bardaklarının hiç biri birbirinin aynısı değildir sebebi patenttir

Kimisi faturayı kısa tutar kimisi tabana şekil verir kimisi ağız kısmını geniş yapar oynar değiştirir ve patentler
Kalıpçı aldığı paraya bakar bu patentliymis değiştirelim dersen banane der alırım masrafını değiştiririm kalıbı der falanlar filanlar

Neyse umarım biraz açıklayıcı olmuşumdur

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:26:20 -->-> Daha önceki mesaj 20:24:24 --

efe7822 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam haliyle ben alsam direk götürürüm bana bu ürünü bas derim dediğiniz gibi.Bilgimiz olmadığından dolayı ürünün nerde nasıl basılacağını söyleyemeyiz ki bu doğal.Bunu söylecek olan basımı yapacak firma veya kişi
Teoman arkadaşa yazdım ama
Bire bir bas demek olmaz hocam
Ürünler patentli olur buda muhtemelen patentlidir Kalıpçı patenti var mı yok mu araştırmaz aldığı paraya bakar

Teknik çizimde bariz farklılıklar yapılmadıkça ürün piyasaya sürülmemeli