Anlatılana göre fiyat çok çok ucuz, çiçek balı sanırım ?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:13:14 -->-> Daha önceki mesaj 10:06:04 --
Bugüne kadar hiç bir yediğim balın saf bal olduğuna inanamadım. İçimde kaldı bir gün kendim üretip yiyecem galiba.

Gerçekten %100 doğada kalıp arıların yaptığı bal mı yoksa en az 1 bile olsa katkı madde veya bir ek var mı ?
Hocam kara kovan dedikleri olayda yüksek bi ağaca veya başka bir yerde olur, kovanı çekip bırakıyosun . Hiç bir müdahalede bulunmuyosun orda arı kendi yapıyor yiyor ve arta kalanını alıyorsun .
Fenni kovanlarda ise kışın arıya biraz şeker vermek zorundasın yoksa ölür bunun nedenide arıya beslenmesi için hiç bal bırakılmamasıdır . Ama bu demek değilidrki bal şekerli olacak .
Balın şekerli olması için arıya sürekli şeker yedirmen gerek, yani bir kovana bal yapacağı mevsimde şeker verirsen o şekeri direk bala katar fazla geldiği için bunu genelde uyanık insanlar yapar . Ama dediğim gibi fenni kovanda arının yaptığı bütün bal alındığı için kışın yiyeceği kalmaz ve şeker vermesseniz ölür . Ya bal sağılırken bir miktar bal bırakacaksın buda kimsenin işine gelmez, yada kışın şeker vericeksin .