Devlet hastanelerinde prosedür böyledir.1-2 gün yatırırlar ameliyat öncesi.Sebebini bende bilmiyorum ama bedavadan yatırıyorlar.Ameliyat sonrası da 2 gün yatırırlar.13-14 sene önce Hacettepede ameliyat olmuştum bende.O zamanlar silikon falan yoktu tabi herkese bez tampon yapıyorlardı.
Sana tecrübelerimi paylaşayım,
Devlet hastanelerinde, hastanede tanıdığınız yoksa sallama iş yapıyorlar.(Ben ameliyattan memnun kalmadım, sonradan tekrar sorunlar yaşadım 5-6 sene önce taylandda tekrar ameliyat oldum şu anda şikayetim kalmadı.)
Üniversite hastanesiyse ameliyat olacağınız yer 2 kere düşünün derim, intörlere(stajyer doktor gibi düşün) ameliyat ettiriyorlar profesörler.Odada prof. doktor oluyor ama karışmıyor sadece tarif ediyor.
Şu anda kanunlar ne şekilde bilmiyorum ama önceden devlet hastanesinde çalışan doktorların ayrıca muayehaneleride oluyordu.(Bir ara haberlerde çalışan doktorlar muayehanede çalışamaz falan diye okumuştum son durumu bilmiyorum.) Eğer ameliyat olacağınız doktorun bir muayehanesi varsa ameliyattan önce kesinlikle muayehanesine giderek, muayene ücretini (rüşvetini) vererek muayene olun, ki ilgi alakası iyi olsun.
Ben sistemi bilmediğim için bunu yapmadım, sonradan çok sıkıntı çekmiştim.Ameliyatı intörlerin yapması, burundaki şekil bozuklukları, ağız maskesini takmayı unutmaları sonucu dudak-damak parçalanmaları.. çok sıkıntı çekmiştim.
Bez tampon (2 metrelik gazlı bezleri her bir deliğede tıkıyorlar, çıkarıldıktan sonra bezleri görüncü bunu sokmayı nasıl becermişler acaba diyorsun) çıkarırken insanın ömründen ömür alıyor.Sanki beyninin içine kadar sokmuşlar o bezleri
Eğer mümkünse KESİNLİKLE slikon tampon yaptırın hatta ısrar edin derim.
Geçmiş olsun.