Ben düşüncelerinize katılmıyorum ve size hakaret etmedim sadece biraz iğneleme yapıp, şu anda bile yaptığınız hakaretlere karşı bir cevap verdim.
Küçümseyici ve aşağılayıcı bir üslup ile konuşuyorsunuz. Sizde bunun farkındasınızdır.
Kod yazmak nedir? Kod yazmak için Profesyonel olmanıza gerek yok. Her işin başlangıç, orta, usta sevisi vardır. WordPress kolay yönetilebilir ve düzenlenebilir bir sistem olduğu için başlangıç seviyesinde insanlar dahi bu sistemde bir tema veya başka bir şey üretebilir.
WordPress bence mükemmel bir sistem. WordPress sayesinde insanlar script üreticilerinin kölesi haline dönüşmüyor. İstedikleri zaman tasarım değiştirebilir, istediği özgürlükte sitesine değişim yaptırabilir. Gelişticiside fazla olduğu için neredeyse sınırsız özgürlük sağlıyor.
Şimdi söyleyin bana 4-5 bin tl verip satın aldığınız hangi script'te böyle bir özgürlük var?
Ben bu yüzden wordpress'i seviyorum. Ki seven sadece ben değilim. Google dahi bu sistemi destekliyor. Şuan dünyadaki sitelerin %30'una yakını wordpress kullanıyor. Bu bile wordpress'in ne kadar kullanışlı ve güvenli olduğunun kanıtıdır.
Tartışma yaratmak istemiyorum, sadece yazınızı okuyan insanlar alınır mı? gücenir mi? diye bir düşünmenizi isterim.
Ben Wordpress hakkında edindiğim tecrübeleri ve sahip olduğum bilgiyi paylaşıyorum. Bunu söylemem nasıl aşağılamak ve küçümsemek oluyor anlayabilmiş değilim. Wordpress'e küfür etsem, alınacak mısınız?
Tekrardan söylüyorum. Konuyu lütfen kişisel algılamayın.
Ben Wordpress'i herhangi bir rakibi ile de karşılaştırmıyorum. Zaten o kadar tema ve eklenti desteği veren bir rakibi de yok.
Wordpress'in performans ve güvenlik konusunda zayıf olduğu kendi kişisel fikrim değil, herkes tarafından bilinen ve oldukça görülebilen bir durum.
Aynı PHP programlama dilinde olduğu gibi, performans ve mimari sıkıntıları var.
Wordpress bütçesi olmayan işini hızlıca hallettirmek isteyenler için uygun bir platform olabilir. Mesala hızlıca tanıdığa yapılan kurumsal site, blog, magazin, film-dizi gibi bir site yapmak istersem Wordpress kullanabilirim.
Yani Wordpress yerine göre mükemmel bir sistem olabilir, güvenlik ve performans sorunlarını göz ardı edersek. Onlarında çözümü mevcut.
Varnish + Nginx + Cloudflare stack'i ile gayet iyi çalıştırıyorum, sunucumda bulunan 4 tane Wordpress sitesini.
İnsanlar Wordpress kullanınca da script üreticileri yerine script kurulumcuları ve editçilerinin eline düşmüyor mu?
İnsanların kimin eline düştüğü beni hiç ilgilendirmiyor. Ben kullandığım teknolojinin işimi görüp görmemesine, anlaşılır yazılmış dökümantasyonuna, komünite desteğine bakarım.
Bakın tekrardan söylüyorum. Sevip sevmemeniz önemli değil.
Veya dünyanın bilmem kaçı kullanıyor hiç önemli değil.
Bu onun güvenli ve kullanışlı olduğunu kanıtlamaz. Tam tersine daha fazla tehdit haline getirir. Ki, öyle. Aynı Windows işletim sistemlerinde olduğu gibi.
Bence bu yazıyı okuyup, tekrardan düşünün.
https://kinsta.com/blog/is-wordpress...really-a-mess/