Gelawej88 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle ben bu seo olayını hiç bilmem. Üstünkörü bildiklerim dışında. Sadece yazı üretir yayınlarım. Birgün bir site kurdum. 5 yıl önce. Hep özgün yazdım, çoğu şeyi de internete ilk ekleyen ben oldum. Benim alanımda seodan çok iyi anlayan, birkaç ayda oldukça hızlı yükselen bir rakip çıktı. Herkesi ezdi geçti. O sektörde bulunan herkesin hitini sömürdü. Adam işinin ehliydi. İnternetten topladığı yarı özgünleştirilmiş yazılarla başardı bunu. Herkesi ezip geçti, sömürdü, herkes bir bir çekildi. Ben hariç. Benim sitemi hiç geçemedi. Gel siteni bana sat dedi. Satmadım. Şimdi o da yavaş yavaş sönmeye, bırakmaya başladı. Google mı onu cezalandırdı bilemem ama artık eskisi gibi değil. İlk günden beri sitem kendi alanımın en otoriter sitesi oldu. Bir de seo bilseydim muhtemelen şimdi 2 katı falan olurdum. Fakir bir aileden geliyorum. Onun kazandığı ile mezun oldum diyebilirim. Allah bozmasın inşallah. Kimsenin emeğinde, ekmeğinde gözüm olmadı. Bunun da etkisi vardır. Ben şunu biliyorum, haksızlık katılmamış emek ve alın teri karşılığını bulur. Dediğim gibi seodan anlamam. Sadece tahmin ediyorum. Penguen de olsa at ta olsa olumsuz etkileme ihtimali düşüktür diye düşünüyorum.
İyi ki seoyla tanışmamışsınız hocam. Aksi halde Google'ın hayvanat bahçesiyle de tanışmış olabilirdiniz. Emek verdiği sitesini seo yapacağım /yaptıracağım diye mahveden çok kişi var. Her algoritma güncellemesinde yüzlerce site eriyip gidiyor.