teşekkür ederim
hmm 2 ay sanırım şuan en uzun acemi birliği. ayrıca birşey soracağım benim sevk başlangıç tarihi 31 ekim bitiş 3 kasım yazıyor ben 3 kasımda teslim olacağım askere giden arkadaşlarım son gün git diyor 361 diyeceksin girişte 365 demiceksin şafak olayına dedi bu doğru mu çünkü askerlik maceralarını anlatıp çok sıkan adam tanıdım

ayrıca acemi birliğinde iç çamaşır çorap rengine karışıyorlarmış hangi renk alacağız neler götürmem gerekli yanımda sivil kıyafetlerini acemilik bitesiye kadar göremiyorsun diyor millet. bu konuda aydınlatırmısın teşekkür ederim şimdiden.
Son gün gitmekte fayda var tabi hocam. Dezavantajı ise herkes aynı şekilde düşündüğü için son gün baya bir karmaşa olabiliyor. İç çamaşırı rengi maviydi bizde. Girdiğinizde de veriyorlar size 2 çift yanlış hatırlamıyorsam. Siz yine de mavi olarak iç çamaşırı götürün. Bölükten bölüğe farkedebilir. Kimisi istemez kimisi kullanabilirsin der kendi getirdiklerini. Askerlik konusunda bir konuyu genellemek çok zor. Uygulamalar çok farklılık gösterebiliyor. Acemilikte bizim bölükte sivil kıyafete izin vermiyorlardı. Verdikleri eşofman takımını giyerdik. Çok fazla çıtayı yükseltme kafanda. Alabildiğince düşük beklentilerle git. Uzun dönemleri biraz daha fazla yoruyorlar. Üst devreler yana döne sizi bekliyor. Devrecilik ne diye sormuşsun, sizin sevk döneminiz bir devre olarak düşünün. Sizden önce gidenler size biraz zorluk çıkartabilir. Temizliği vs her türlü istenmeyen işi alt devreler yapar. Burada komutana da iş düşüyor. Bazı komutanlar devreciliği istemezken bazıları da bilerek göz yumuyor işler yürüsün diye. Yani sizden sonra gelecek olan devreye kadar en kıdemsiz siz olduğunuz için zorlu bir süreç sizi bekliyor denebilir. "Çayda dem, askerde kıdem", torun, atarsaaaaa, ben mi yapim ifadelerini üst devrelerinizden bolca duyacaksınız. Bizim dönemimizde yemekler pek iyi değildi. Bir kantin var tost, içecek vs alabileceğiniz ama acemilikte çok sınırlı bir şekilde kantini görebileceksiniz. Bölüğün önünden ayrılmayacaksınız genelde. Nöbet tuttururlar. Yeri gelir bot nöbeti tutarsınız. Yeri gelir, bölüğün etrafında nöbet tutarsınız. Ziraat kart veriyorlar, dilerseniz kartınızdan harcayabilirsiniz, dilerseniz nakit olarak harcarsınız. Cüzi miktarda aylık ödeme de oluyor. Ayrıca Ziraat ATM'si var para çekebiliyorsunuz. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Dediğim gibi karamsar bir yazı gibi olsa da aslında öyle değil. Bu tamamen kendini koşullayıp gitmenle alakalı. Dediğim gibi acemiliğin bitene kadar dişini sıkacaksın ve beklentilerini en alt seviyeye çekeceksin. Ve en güzel anılarını da orada yaşayacaksın. Sıkıcı dediğin askerlik anılarını ilginç bi şekilde çıktığın zaman sürekli sen de anlatacaksın