Elentra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yer konusunda bilgim yok Allah utandırmasın inşAllah hayırlı tezkereler şimdiden.

Vatan size emanet.
teşekkür ederim

Goztepe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel yere düşmüşün,Kütahyada Hava tugayın yolun kenarında, fazla asker yok bildiğim kadarıyla..
Kışın ve akşamları soğuk olur,askerliğiniz rahat geçer.
hayırlı tezkereler
yeri biliyorum arkadaşlarım yaptı yemin törenine geldim ordan biliyorum manisa akhisarlıyım trenle gideceğim garın karşısından düz yürücem kışla

yasina adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Simdiden hayirli teskereler dilerim.

2 konuya deginecegim, simdi size vay okulu neden biraktin vay efendim kisa yapmadim cok pismanim gibi olaylara girmeyin asla. Ben aof'sini 5 yilda bitirdim askere gittigimde 28 yasindaydim. Geldikten sonra bir yilda 6 kere is degistirmek durumunda kaldim zor surec oldu. Ne kadar erken o kadar iyi. Simdi ki aklim olsa okulu bitirip aninda giderdim.

2.si bn burdurda bulundum 21 gun inanilmaz soguktu aralik ayinda gitmistim -25i gorduk. O bolge sanirim biraz soguk. Kutahyada askerlik yapan arkadasim vardi cok rahatti. Siz 12 ay orada kalmayacaksiniz sanirim. Acemilik su gibi geciyor merak etmeyin. Hakkimiz helal olsun. Kafaniza takmayin keyfini cikarin askerligin.

SM-G920F cihazımdan gönderildi
yok zaten en doğru kararı verdiğime inanıyorum düşündüm engel manisalıyım vestelde sürüneceğime Türk Telekomu tercih ediyorum o yüzden planlarımı öne aldım dediğin gibi ne kadar erken o kadar iyi -25 çankırıda elektronik haberleşme okurken hissettim 2011 de ve 2012 de ocak şubat döneminde akhisarlı olmama rağmen ilk sene değil ikinci sene o soğuk havaya alıştım o konuda acemi birliğinde nöbet tutturuyorlar mı bilmiyorum tutarsak ne kadar dayanırız bilmem o konuları fazla takmıyorum hava koşulları elbet ilk zaman sıkıntı zamanla alışabilecek bir bünyeye sahibim. 12 ay evet burda kalmayabilirim kaladabilirim usta birliğini bilgisayar belirliyormuş acemide olduğu gibi artık kısmet

loperselim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende acemliği Kütahya'da yapmıştım(2012 Ağustos). Hava Er Eğitim Tugayı, şehrin içinde sayılan bir yerde. Bizim zamanımızda yeni bölük binaları yapılıyordu, muhtemelen hizmete girmiştir orası. Çok daha konforludur. Havacı rahat olur deniyor genelde ama eğitim vs çok yorucu zamanları da oluyordu. Bu tabi bölükten bölüğe değişebiliyor. Ben yaz döneminde gittiğim için güneşi sağlam yakıyordu. Gerçi söyleyenler kışının da sağlam soğuk olduğunu söylüyorlardı.

Benim tecrübe ve tahminim acemiliğiniz biraz yorucu geçebilir ama usta birliğinizde rahat edeceksiniz. Ben usta birliğinde Diyarbakır'a gitmiştim ve Kütahya'da yaşadığım askerliğin 10 katı rahat ve keyifliydi.

Şimdiden hayırlı tezkereler.
hmm 2 ay sanırım şuan en uzun acemi birliği. ayrıca birşey soracağım benim sevk başlangıç tarihi 31 ekim bitiş 3 kasım yazıyor ben 3 kasımda teslim olacağım askere giden arkadaşlarım son gün git diyor 361 diyeceksin girişte 365 demiceksin şafak olayına dedi bu doğru mu çünkü askerlik maceralarını anlatıp çok sıkan adam tanıdım ayrıca acemi birliğinde iç çamaşır çorap rengine karışıyorlarmış hangi renk alacağız neler götürmem gerekli yanımda sivil kıyafetlerini acemilik bitesiye kadar göremiyorsun diyor millet. bu konuda aydınlatırmısın teşekkür ederim şimdiden.

Modexi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum bende kısa dönem olarak oraya gittim havası felaket helede gece içtimasında. Biz yeni yapılan bölüklerdeydik oradaki uzın dönem çavuşlar pek iyi olmadığını söylerdi. Bizim bölükte iyi değildi tabiki bazıları yüzünden. Bizzat orada askerliğini yapmış biri olarak şiddetle öneriyorum kesinlikle ama kesinlikle hasta olma ne revire çıkabilirdin kolayca nede adam gibi bakan bir doktor(!) bulabilirsin
nasıl yani hastalık istem dışı brşey grip ya da ne bileyim öksürük vs bu tip hastalıkta bakmayacaklar eğitimlere ara vermek için izin alamıyormuyuz böyle bir durumda yatak istirati vs revire gitmek neden zor açarmısınız. gata görmüştüm arkadaşlarımın yemin törenine gittiğimde birde millet diyor çavuşlara komutanım demeye alış zaten askerlik matığında ben normal er olursam çavuş benden rütbeli değil mi rütbeli birine komutanım demenin neyi abest geliyor bu insanlara onu anlamıyorum. bir de şu klasik şakalar oluyor mu yok koğuşa su atmalar ne bileyim usta askerlerin klasik hareketleri

SeoHizmetMerkez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı teskereler hocam. Allah yolunuzu açık etsin.
teşekkür ederim

GENEL OLARAK burada bulunan arkadaşlar yemekler nasıl eğitim yanımızda ne götürelim iç çamaşır çorap hangi renk karışılıyor mu devrecilik varmış varsa ne anlama geliyor. usta askerler bana ne tür zorluk çıkarabilir. uzun dönem er gidenlerin acemi birliği kaç gün sürer ne zaman yemin olur ne zaman dağıtım yeri belli olur Nöbet tutmak var mı varsa ne nöbeti tutuluyor. mesela duyduğuma göre ziraat kart verioyorlarmış bunla alışveriş yapılıyormuş nakit yokmuş doğru mu ayrıca yanıma telefon (kamerasız) askercell alıp gitsem acemiyiz diye el koyarlar mı ne yapmamız lazım detaylı anlatırsanız sevinirim..