karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Worpdress, 3 parti uygulamaları sayesinde sürekli güvenlik açığı oluşturan, kendisi xmlrpc ataklarına maruz kalan, yavaş ve hantal çalışan cpu düşmanı, codebase katmanı 10 sene öncesinin standartlarında olan oldukça maliyetli bir cms uygulamasıdır. Bunlardan kurtulmak ise başlı başına bir maliyet.

Bu benim uydurduğum bir şey değil. Destek forumlarını veya internette insanların yüzlerce kez yazdığı yazılardan da bunu görebilirsiniz. Hatta bunu benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Kullanıcıları, kod yazmayı bilmeyen insanlar olduğu için kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Öyle birşey iddaa etmedim.
Zaten Wordpress gibi uygulamalar kod yazma, tasarım yapma bilgisi olmayan insanlar için tasarlanan, hazır sistemlerdi en başında.

Soracak olup, genelleme yapmamı istersen, bizim Türk'ler emeğin karşılığı olacağını düşünmeyen, aç gözlü ve ticari konuda ahlaksız insanlardır.
Bilgisi olmadığı halde biliyormuş gibi davranan insanlardır.

Ben, Türkiye ve bu forumda yaşadıklarımdan ve çevremde duyduklarımdan yola çıkarak, kendimce düşüncelerimi paylaşıyorum.

Bu işten para kazanıyor olabilirsiniz. Ama teknolojileri takım tutar gibi savunmaya gerek yok. Hepsinin iyi ya da kötü bir yanları vardır.

Benim nerede çalışıp, ne iş yaptığım önemli değil.
Olayı kişisel olarak algılayıp, hakaret etmenize gerek yok.
Bir CMS hakkında görüşlerimi belirttim sadece.
Ben düşüncelerinize katılmıyorum ve size hakaret etmedim sadece biraz iğneleme yapıp, şu anda bile yaptığınız hakaretlere karşı bir cevap verdim.

Küçümseyici ve aşağılayıcı bir üslup ile konuşuyorsunuz. Sizde bunun farkındasınızdır.

Kod yazmak nedir? Kod yazmak için Profesyonel olmanıza gerek yok. Her işin başlangıç, orta, usta sevisi vardır. WordPress kolay yönetilebilir ve düzenlenebilir bir sistem olduğu için başlangıç seviyesinde insanlar dahi bu sistemde bir tema veya başka bir şey üretebilir.

WordPress bence mükemmel bir sistem. WordPress sayesinde insanlar script üreticilerinin kölesi haline dönüşmüyor. İstedikleri zaman tasarım değiştirebilir, istediği özgürlükte sitesine değişim yaptırabilir. Gelişticiside fazla olduğu için neredeyse sınırsız özgürlük sağlıyor.

Şimdi söyleyin bana 4-5 bin tl verip satın aldığınız hangi script'te böyle bir özgürlük var?

Ben bu yüzden wordpress'i seviyorum. Ki seven sadece ben değilim. Google dahi bu sistemi destekliyor. Şuan dünyadaki sitelerin %30'una yakını wordpress kullanıyor. Bu bile wordpress'in ne kadar kullanışlı ve güvenli olduğunun kanıtıdır.

Tartışma yaratmak istemiyorum, sadece yazınızı okuyan insanlar alınır mı? gücenir mi? diye bir düşünmenizi isterim.