Arkadaşlar Selamlar,

Başlıkta okuduğunuz yere 1996 doğumlu kardeşimin askerliği çıktı. Muvazzaf özelliği ise Avcı - Piyade Manga K. Çavuşu

Sözü edilen yer ile ilgili herhangi bir bilgisi olan var mıdır? Belki kendiniz veya bir tanıdığınız, akrabanız acemiliğini orda tamamlamıştır. Beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok memnun olurum. İnternetten birçok bilgi edindik ama bazıları ciddi anlamda dezenformasyon içeriyor, o yüzden r10 gibi daha seviyeli bir platformdaki yorumları daha çok önemseyeceğim için konuyu buraya açmak istedim. Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Birlik hakkında edindiğim bilgiler;
  • Diğer askerlik birimlerinin acemilik süresinden daha fazla bir acemilik periyodu bulunmakta; 75 gün.
  • Türkiye'de yer alan askerlik birimleri içerisinde en sıkı ve zor ilk 5 birimden birisi olarak lanse ediliyor.
  • Usta birliği ataması %99 Doğu veya Güneydoğu Bölgelerine çıkmakta.
  • Doğudaki zorlu şartlara meydan okuyabilmek için, Isparta'da çok zorlu bir eğitim programı bekliyor.
  • Refüze olayı kesinlikle bulunmamakta.
  • Yakın dövüş sporlarına yeteneği olan kişiler seçilerek, Kuvvet Komutanlıklarına veya Genelkurmay'a transfer olabiliyor. (Kardeşimin Muay Thai'de lisansı bulunmakta. Bu işe yarayabilir mi?)

Kısacası çok sıkıntılı bir yer gibi duruyor. Benim endişem; kardeşimin psikolojik travma yaşayarak tüm hayatını etkilemesi. Yaşına göre kuvvetli, dayanaklı bir çocuktur ama yine de o atmosferde hiç belli olmaz.

İnançlı bir aile yapısındayız. Herşey kaderden öteye gitmiyor. Batı'ya çıkıp sevinerek ancak orada da şehit olan gençlerimizi biliyoruz. Bizler ve sizler bu gençlerimiz için bol bol dua ederek, yaradana sığınacağız.

Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.