keremiya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurumsal, meslek vb. temalar ülkemizde pek tutulmuyor. Harcadığın zamana değmediği için çoğu yapımcı yanaşmaz. Haber, Portal, Film gibi temalara rağbet oldukça fazla olduğu ve pazarın neredeyse %60-70 bu satışlardan döndüğü için tabi ki diğer temaları üreten sayısı az olur.

Themeforest sitesinde belli bir ülkeye değil tüm Dünya'ya satış yapıyorsunuz. Bu kadar getirisi olan bir sitede kötü bir tema yer alamaz. Bu yüzden sadece en iyileri görüyorsunuz.

Bizimkiler neden Themeforest'e yanaşmıyor diyede sorabilirsiniz. Bunun için iyi bir temadan önce iyi bir ingilizce'ye ihtiyacın var. Bu yüzden o elin hintlisinden, avrupalısından -2 geride başlıyoruz

Ama ülkemizde tema üreten sayısı gittikçe yükseliyor. Bundan 5 yıl önce çok az kişi vardı, şuan bu sayı bayağı arttı. Umarım ülkece daha fazla kişi kodlamaya yönelir ve daha fazla üretimiz yapmaya başlarız.
Görüşlerinizin çoğunluğuna katılmıyorum. Şuan Ülkemizde Kurumsal Sitelerde wordpress çok fazla kullanılıyor. Siz uzun zamandır film sektöründesiniz vee müşteri portföyünüz forumlardan ibaret. Ancak biz sahada kurumlarla iş yaptığımız için neye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz.

Yaptığınız temanın satılmamasının sebebi müşteri potansiyeliniz sadece bu alanda kısıtlı olmasından. Ben her iş aldığımda internette türkçe sitelerde kurumsal tema arıyorum.

Bir diğer konu dil bilme konusu. Ülkemizde adsense söz konusu olduğunda hemen herkes çevirmenlere ücret döküyor ancak kimse dil öğrenme amacında değil. Bu nedenle eksi yanın tamamen üreticilerin kendi eksikliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sizi de kurumsal site tasarımı ve tamsı üretmeye davet ediyorum.