Merhaba arkadaşlar. hem öğrenip hemde bir proje yapıyorum. projede bir çok husus google vs araştırarak çözdüm.
1-
“Blok adedi” “Özel dergi” Evet seçildiğinde en az 5000 ve katları olacak şekilde, Hayır Seçildiğinde ise eğer “Özel dergi” ise 500 ve katları olacak şekilde, “Özel dergi” değilse 50 ve katları olacak şekilde düzeltilecek.
bu kısmı javascriptle çalıştıramadım. html de sadece max sayı verebildiğimiz için js ile yapılması gerekiyor.
2-
“Özel dergimi ?” evet seçiliyken Baskı bedeline dergi Adedi 3000’den sonra her 500 adet için 15 TL ilave edilmesi,
bu kısımda ise eğer 3000den büyük 3500den küçük ise diye bir if yapısı oluşturdum ama 500 ve katları olunca 1000 binlik bir hesaplamada bu if kodu çok çok uzun oluyor. başka nasıl çözebilirim.
3- “Özel dergi mi?” Hayır seçiliyken Baskı Bedeline Karton Adedi 1000 adetten sonra her 500 adet için 7,5 TL ilave edilmesi,
burdada aynı şekilde.
birde arkadaşlar js ile radio buttonları nasıl pasip edip hesaplamadan çıkarabilirim.
Ciltli dergilerde Renk bedeli ve Grafik bedelinin pasif olması,
yani 1. buton işaretliyken 2. button devre dışı kalacak ve hesaplamaya dahil olmayacak.
teşekkür ederim şimdiden.
html si php si