digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam SEO'yu mantığınız ile yapmaya çalışırsanız sorun yaşarsınız. Yapmanız gereken veri+mantık kullanmak.

Ameliyat ile ilgili long tail arama terimlerini incelemeden bana mantıklı gelmiyor gibi bir yaklaşımda bulunmuşsunuz.

Ameliyat diye arama yapan adamın ameliyat ile hiç bir işi yoktur. Ameliyat ile ilgili bilgi arayan adam açık kalp ameliyatı, kalp kapakçığı ameliyatı, kalp ameliyatı riskleri gibi long tail terimler kullanır. Bak bakalım bu aramalarda bir tane oyun sitesi çıkacak mı?

Ameliyat çok genel bir terimdir ve sadece çocuklar gibi oyun arayan ve ne aradığını yeterince ifade edemeyenlerin arayacağı bir terimdir. Long tail keyword aramalarını karşılaştırdğınızda ameliyat oyunları ile ilgili arama hacimlerinin ameliyat konusundaki bilgi içeren aramaları domine ettiği görülebiliyor.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:11:55 -->-> Daha önceki mesaj 00:00:42 --

Sorunun yanıtı bu paragrafta yazıyorum diğer bölüm genel ve seninle alakalı değil hocam: Kalp ameliyatı diye bir arama yapmaz kimse. Kalp hastası ameliyat aşamasına geldiyse doktoru ona ameliyatın türünü söyler. Açık kalp ameliyatı, kapalı kalp ameliyatı, bypass ameliyatı, kalp kapakçığı ameliyatı vs... Bu aramalarda oyun siteleri çıkıyorsa hatalıdır ve zamanla elemine edilir ya da edilmelidir.

İnsanlar düşündüğünüz gibi düz mantıkla hareket etmez. Sizin kalp ameliyatları konusunda yeterince ön bilginiz olmayabilir. Ama hastalar bu işin detayını biliyorlar. Google da istatistiksel açıdan terimlerin aranma hacimleri yüzünden eşleştirebiliyor.

Ameliyat diye arama yapanların %90'ının ameliyat oyunları diye arama yaptığını da görüyor. Oysa Ameliyat diye arayanların sadece %10'u açık kalp ameliyatı diye arama yapıyorsa, google ameliyat oyunları ve ameliyat kelimeleri arasındaki korelasyonu daha güçlü bulur.

Google insan gibi bir arama teriminin akılda getirdiği ilk anlama bakmaz. Semantik zeka işte tam da budur. Ben motor dediğimde sen motorsiklet anlayabilirsin, ama toplumun büyük çoğunluğu hafif meşrep kız anlıyorsa google arama sonuçlarında kızları öne çıkarır.

Google kelimenin sözlük anlamıyla değil kullanıcı beklentilerine göre sıralama yapar. Çünkü doğru sıralama arama terimi ile mantıken doğrudan alakalı sıralama değil kullanıcı beklentileri ile sıralamadır.

Google'ı savunmuyorum.
Sadece bir çok kişi google sapıttı diyor işin içinden çıkıyor.
Sapıtan sadece istatistikten matematikten semantik zekadan anlamayan ve okudukları eski makaleler ile eski usül backlink sistemine göre sitesini kurup kullanıcı memnuniyetini senelerdir es geçen seocu arkadaşlar.

Google saçmaladı demekle seo olmaz.
Sanki büyük katma değerli bir site yapan var da google onu sıralamalarda geri bırakıyor.

Sanki topluma dünya kültür mirasına bir katkıda bırakıyorsunuz da google sizi sansürlüyor.

Yok böyle bir şey. Oradan buradan bulduğunuz içerikleri yeniden yazıp daha önce binlerce benzeri olan siteler yapıyoruz.

Sonra benim sitem diğer siteden daha iyi neden o yukarıda diye şikayet ediyoruz.

Ben google'ın saçmalamasının altında bir matematik, bir algoritma yattığını bu algoritma hakkındaki veriye dayanan yordamalarımı ifade ediyorum. Bir konu hakkında öne sürülen fikirler bazı verilerle desteklenmeli.

Google sıralama sonuçlarında %3 lük değişiklik var dediğinde google'ın her dilde belki milyon farklı arama terimi için sıralama yaptığını unutmamak lazım. Google'ın sıralama sonucu ile ilgili şikayet edenler genelde webmasterlardır. Kullanıcıları aradıklarını %97 oranda doğru buluyorlarsa webmasterlar için işi ticarete döktükleri %3'lük arama sonuçlarındaki hatalar google için önemli değildir.
Hocam iyi geçirmişsin bana da ben de Google'ın nasıl çalıştığını bilen birisiyim. Backlink bas yukarı çık mantığı olmadığını ben gayet iyi biliyorum.

Özet geçeyim hatta sana ben istersen Google'ın nasıl mantıkla çalıştığına dair.

abc.com sitesi aç.

abc.com/kalp-ameliyati diye konu aç ve buraya kalp ameliyatı oyunu ekle. Buna benzer 10 tane daha konu aç sitene ve adwords'e kalp ameliyatı oyunu şeklinde reklam ver.(3-5 tl lik reklamdan bahsetmiyorum hemen atlamayın.) Bu reklamı 3 ay boyunca sürdür, 2-3 tanıtım yazısı al, sosyal ağlarda paylaş, ilk sayfaya gelirsin. Google algoritması böyle bir hal aldı işte.

Bana bunu kanıtla de, masraflarını sen karşılayacaksan kanıtlarım. Asıl sorun ne biliyor musun? Otoriter olmuş siteler hiçbir şekilde çalışma yapmıyorken orada duruyorlar. Adam 10 yıl önce açmış siteyi, 10 yıldır yaprak kımıldamamış ama hala 1. sırada. Şimdi ziyaretçi istediğini buluyor falan ayaklarını yazacaksındır, otoriter olmuştur vs yazacaksındır vs. Google 10 yıldır tek bir gelişme bile eklemeyen siteyi hala 1. sırada tutuyorsa o onun ayıbıdır.

İstiklal marşı değişmez değil mi? Şimdi sana oradan bir örnek vereyim;

İstiklal marşı diye aratıyoruz ve karşımıza http://www.siir.gen.tr/siir/m/mehmet...klal_marsi.htm bu çöp site çıkıyor. 2. Sırada ise "18:58, 21 Eylül 2016" tarihinde güncellenmiş yılların otoriter sitesi wikipedia duruyor. Kullanıcı istiklal marşını aramıyor mu evet. peki herkes istiklal marşı diye ararken sadece sözlerini mi görmek istiyor? bence hayır. Wikipedi gibi bir siteyi 2. sıraya atmış adam 4. sıradaki 5.sıradaki siteleri saymıyorum bile. Bu mu yani algortma mantık dediğin ? Bu mu yani kullanıcı deneyimi vs dediğin backlink vs dediğin ? Benim anlamadığım şu nokta var; bir kısım webmaster "Google her zaman bozuk" bir kısım ise "Google'ın bir bildiği vardır" diyor. Ben ise "Google'da hata yapabilir ve bu güncelleme bana göre hatadır" diyorum.

Bu güncellemede tamamen olmasa da bir kısım oturmamış şeyler bulunuyor, benim savunduğum nokta bu. En azından türkçe sonuçlar için durum böyle.

Son bir örnek ile kapatayım sözlerimi;

oyun kelimesini aratın trtcocuk diye bir site açılıyor, Chrome ile girdim ne oyun oynayabildim ne video izleyebildim ne de başka birşey yapabildim. %1000 eminim hiçbir çocuk da o siteye girip o sayfada oyun oynayacağım diye uğraşmıyordur, kaldı ki uğraşsa da birşey yapmaz çünkü site çalışmıyor Arka tarafta oyun kelimesinde ilk sayfaya geleceğim diye binlerce tl harcayıp tasarım yaptırım tek tek oyun yaptırıp, oyunların videolarını çekip video ekleyen, oyunlar hakkında bilgi verip ipuçları veren arkadaşlara yazık değil mi?