hocam o yazıyı ilk yazıldıgı gün okudum. o zamanki kanunlar ile şimdikiler arasında dağlar var vekalet olayı yok mesela en önemlisi
geçen ay gürcüye gittim beyinsizlik ettim batuma uğrayıp bilgi almadım
ama tek bildigim gürcü memurlarından duydum
araç alabilirsin 6 ay kalırsan sorunsuz geçersin
hemen çıkacaksan 2500dolar bayılacaksın noterden bir gürcüye aracımı yurt dışına çıkarabilir vekaleti vereceksin türk kapısına geçecek arabayı alacaksın.
ama bu gürcü arabası satan galericiler kılıfına uydurum 2500 doları arada kaynatıyolarlar onu öğrenmeye çalışıyorum
Ben gitti gördüm almadan geldim. (4 arkadaş gittik)
Kısaca özetleyeyim ruhsat senin üzerine oluyor fakat 2 ruhsat oluyor biri gürcünün diğeri senin. (Ruhsatım çalındı yada kayıp deyip yeniden çıkarıyor gürcü)
Gürcü aracı gümrükten çıkarıyor. Daha sonra TR de sigorta yaptırıyor gideceğin yere kadar arabayı o kullanıp gidiyor. Eğer detaylı inceleme var ise aracın bağlanıyor araç Gürcistan gümrüğe gidiyor orda mahkeme oluyor araç sana tekrar geçiyor vs.
Almak çok mantıklı gelmedi alavere dala vere olduğundan. Almadan TR ye geri döndük birde araçlar almanyadan gelme çoğu arızalı sıkıntılı araç bu yüzdende ucuz ben S320 alacaktım 30K USD ye