Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir poliklinik yok. Sanırım sadece Türkiye'de var. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Gençleri internetin yararlı alanlarına yönlendirmek yerine internet ile ilişkilerini kestiriyorlar.
2017'ye gireceğiz artık. Eğitim sisteminde hala yazılımcılık, programlama vs. dersler yok. Biraz gözümüzü açıp kafamızı etrafa çevirmemiz lazım. Türkiye internet dünyasında nerede ve ne kadar gelişmiş diye. Bu ülkeden zor koşullar altında çıkan yazılımcıları görmeleri ve onlardan öneri ve ders almaları lazım. Gelişen genç neslin aklını kullanmamız lazım.
Eğitim sistemini bir test üzerinden geçirmeliler. Bu sistem genç beyinlere ne fayda sağlıyor veya onları ne kadar geliştiriyor.
Onlarda görecek ki gençlere hiçbir faydası yok.
Zaten eğitim seviyemiz git gide düşüyor.
Hala bazı şeylerin farkında değil ülkemiz.
Geleceğe odaklanmak ve eski kafalılığı bırakmak lazım. Tarihimize bir baktığımızda da görüyoruz. Çoğu şeyin geç farkına varıldığından çoğu kez diğer milletlerce baskıya uğramışız ve onları taklit etmek zorunda kalmışız.
Doğru bir eğitim sistemi ve doğru bir eğitimle bu ülkeden milyonlarca parlak zekalı ve girişimci genç çıkacağına eminim.
İş öncelikle doğru eğitimle başlıyor.