Ben meslek lisesindeyken 9 saat atolyede elimde pense yan keski ile çalışıyoduk.İş bittikten sonrada temrin çiziyoduk.Haftanın 2 günü ders gerisi ful atolye. bana doğru dürüst ders verilmediği halde bide önlisans mezunlarına dgs zorunluluğu getirdiler. Lisede görmediğim dersleri ünide görmeye başladım.Adam diyordu siz bunları bilmeniz lazım nasıl bilelim haftanın 1 günü 2 saat mat dersi varken m.y.o okuyosun kendim için konuşayım elektrik okudum sayısal ı ünide öğrendim. Şimdi benim elimden dikey geçişi kaldırdın dgs getirdin iyi getir adam gibi öğrenci al o zaman alacağın kontejan max 4 ü geçmiyor bune rezillik.
Meslek liselerinin hiçbir avantajı kalmadı artık hem cocuklar akşama kadar pense tornavida sallayacak ayak başında.Hem staj görecek bi sene oda nerede iş bulursa her sabah işe gider gibi çalışacak.Devlet dairesine giderse 280 lira alır oda yol parasına anca yeter. Mezun olur 2 senelik bitirir elinde mesleki bilgiler varken buna gelir edebiyat tarih sayısal sorarsın.Bu millet ne yapacak gider o zaman düz lise okur dgs e çalışacağına gider kpss e çalışır direk memur olur.
Türkiye de hiçbişey düzgün yürümediği gibi eğitimde çökmüş durumda. Aklı olan bu devirde okumaz gider adam gibi bi iş öğrenir meslek sahibi olur. Bu zamanda zaten kimse öyle mühendis felan aramıyor ara eleman işi bilen kişiler arıyolar. Diploman olmuş olmamış nereye başvurursan referans istiyor gerisi faso fiso...