x paketi yok y paketi, bu paket içeriklerinde ise x imleme yok y backlink diye paket sunan kişilerin alayını bi silip kenara bırakın bence. Seo işi paketle cartla curtla olacak iş değil o paket olaylarına ben şahsen amele işi diye bakıyorum. Paketleri hazırlayıp hizmet diye sunan kişinin seo adına bildiği x imleme y backlinki attın mı zaten site yükselir kafası. Böyle değil bu işler. Evet belki yarar görülüyor ama uzun vadede bir halta yaramayan, ufak güncellemelerde google dan silinip gitmesini sağlıyor sitelerin. Bu tür insanlardan uzak durup referans sayısı değil referanslarındaki kelimelerin zorluğuna gözatarak nereden nereye getirebilinmiş buna gözatılmalı bence. Gidip absürt şeyler olsun, rekabeti sıfır olan şeyler olsun o tür kelimelerde üste çıkarıp böyle referans kastığını düşünen çok insan var. Gerçek anlamda SEO hizmeti isteyen bu tür insanlardanda uzak durmalı. Hala pr yi göz önünde bulundurup hizmet sunanlar var bunlarda ayrı kafa zaten. Google da seo nedir ne değildir diye aratıp az takip eden bile o tür hizmet sunanlardan daha GÜNCEL bilgiye sahip oluyor. Seo da en büyük etkenlerden biri Google güncellemelerini yakından takip edip ona göre hareket etmek. Birde seo işi veriliyor ve bu tür insanlara karşı şikayetçide olamıyorsun çünkü 1 sıra bile yükseltilmiş olsa ben hizmetimi yaptım bakın yükselme garantisi demiştik yükselmişte, sonuca bakın yükselmiş mi yükselmemiş mi diye saçmalanıyor. İlk sıra garantisi verenlere zaten ben müşteri olsaydım hiç yaklaşmazdım. Akıl var mantık var yıllarca uğraşmış edilmiş sitelerin üstüne çıkarabilecek bi özgüvenleri var, bu özgüvenlerini neye borçlular sormak lazım. Tecrübe diyecek olanlar 'mantık' çerçevesinde yaklaşıp tecrübe kelimesinin anlamını araştırıp tekrar düşünsünler. Rapor olayı var birde oda ayrı konu. Seo işinden hiç anlamayıp seo işini güya seoculardan birine veriyor. Bi kaç gün sonra rapor sunuldu vs. yazılıyor. Rapor içeriğini görünce mizah sınırlarının nasıl aşılmaya çalışıldığını görüyosunuz. Ama işten anlamayan oo helal olsun diyor

Özetle seo işiyle kendimde ilgilenen biri olarak söylüyorum ki öyle kolay kolay doğru düzgün birilerine denk gelmeniz çok zor. Onlarda işinden kendinden emin emek vererek işi yapan bi haftada seo işi olmayacağını bildiklerinden işlerinin hakkı olan parayı isterler. Buda çoğu insana fazla gelir o yüzden şu sözüm ona seoculara bulaşırlar. Para ve zaman kaybı yaşarlar %80. Halbuki sağlam seo ile temelleri sağlam atılmış sitelerinin üste çıkmasının kısa sürede zaten istenen paranın karşılığınıda kazandıracağını düşünmüyorlar. İleri görüşlülük herkeste yok o yüzden yapacak bişeyde yok

bu yazdıklarım bi çok kişiye ters gelebilir, bu mesajımda yazdıklarımı kimseye daha detaya girerek açıklama yapmayacam o yüzden alıntı yapılarak yazdıklarımı eleştirip soru soranlara cevap vermeyeceğimide yazayım. Konu sahibine dikkat, referansların niteliği olayını göz önünde bulundurarak iş vermesini tavsiye ediyorum

Hayırlı günler.
çok güzel açıklamışsın hocam, yazdıklarınızın tamamına katılıyorum, umarım konu sahibi iyi anlar