Wordpress'i küçümsememek lazım. Wordpressle herşey yapılabilir. Önemli olan optimizesi ve yazılımcısı. Bu konuda aklıma Eftal Bulut geliyor. Tabi bu tarz projelerde kendine özgün tasarım ve script daha iyi olur. Ben de kitaplarla içiçeyim ve bu tarz proje de aklımdan geçiyor. Ama işin yazılımsal boyutu önemli. Ve en önemlisi gönüllülük ve sahiplenme esasına uygun editör ve paylaşımcı arkadaşlar olmalı. Kitapsever arkadaşlar genelde paylaşımcı oluyor. Mesela instagram sayfamda çoğu takipçim kitap hediye etmek istiyor. Ayrıca kendi aralarında da hediyeleşiyorlar. Yayınevleri ve yeni kitabı çıkmış yazarlar dersen sosyal medyayı özellikle instagramı etkin kullanıyor ve popüler hesaplara bedava kitap gönderiyorlar. Böyle özgün projelerde yardımcı olabilirler. Kitap takasıyla ilgili birkaç site olduğunu görmüştüm ama maalesef pek etkin değildiler. Büyük ihtimalle reklam tanıtımlarını iyi yapamadılar. Benim fikrim sosyal medyada etkin olup daha sonra site açmak. Çünkü artık herkes sosyal medyayı kullanmakta.