OXSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşa parasının iadesi yapılacaktır, iyi günler dilerim. Kendisinden hesap bilgileri alınıyor.
Evet 2 gündür skype ve verilen gsm üzerinden iletişim kuramadığımız arkadaşlarımız buraya yazdığımız nottan 1 dk sonra skype üzerinden yazdığımız bu metnin hesabını sorar şekilde konuya girip hesap numaramızı isteyip yapılan ödemeyi tarafımıza iade edeceklerini işi iptal ettiklerini söylediler. Onları karaladağımızı belittiler. İş akışı içinde söyledikleri Ödemeyi yaptıktan sonra aynı gün çizim yapıp onay alacakları 3 gün içinde işi teslim edeceklerini söylemişlerdi. Her an her şekilde iletişimde olduklarını belirtmişlerdi. Bende onlara r10 da hiç ticaretiniz yok ödeme yapıyorum ama sanal ortamda güven konusu sıkıntılı demiştim. Biz bu konuda kendimize güveniyoruz her an iletişimde olabilirsiniz verdiğimiz söz şeklinde işi yaparız aynı gün çizim, sonra sizin onayınız, sonra siteyi 3 gün içinde bitirririz demişlerdi.

Yazışmalarının profesyonelce ve ikna edici olması dolayısı ile içimizde birazda olsun tedirginlik ile ödeme yapıp beklemeye başladık. Aynı gün çiizimi bekledik ama bişey olmadı 2-3 mesaj yazdık fakat cevap veren olmadı. ertesi gün yine mesaj yazdık ama cevap veren çıkmadı öğleden sonra 5 gibi verdikleri cep numarasını defalarca aradık açan olmadı. akşam yine mesaj yazdım mesaja dönüş oldu iş yoğunluğu olmuştur çizimleri hemen ulaştırıyoruz dendi telefon konusunda da saat 15.00 ten sonra ofiste kimse olmadığı için cevap verilmemiştir ifadesi kullanıldı.

Dün akşam yine hatırlatma yaptım mesaj ile çizim hale gelmedi diye cevap verilmedi. Bu Sabah 2-3 mesaj yine yazdım fakat dönüş olmadı. sonra verilen cep numarasını 4 - 5 kez ısrarla uzun uzun aradım açan olmadı.

Sonra buradaki konuya yorum cevap yazdım ve 1 dk sonra arkadaşlarımız bzie skype üzerinden bu nasıl bir yazıdır şeklinde hesap oran ve cümlelerin sonunda soru işaretli ifadeler ile verin hesap numaranızı iade yapıyoruz dediler. verdim hesap numaramı...

Konuda belirttiğim gibi iyi niyetle iletişim kuramadık şeklindeki açıklamaya yapılan davranış enteresan geldi. Bir işletme yada esnaf bu durumdan dolayı kısa bir özür diler açıklama yapıp gerekiyorsa 2 gün daha süre ister ve söz verdiği şekilde iş akışı içinde işi yapar.

Bu davranış biçimi yani ver hesap numaranı al paranı çok konuşma mantığı r10 içinde ticaret mantığında ilk defa karşılaştığım bir konu.

Arkadaşlar ödemeyi iade edip üzerine işin şu ana kadar yapılmış halini de yolluyoruz size diyerek birde usulünce hakaret hamlesi yaptılar. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok paramızı verir hizmetimizi alırız.

Zira açıklamızda hakaret etmedik yaşadığımız olayı paylaştık. Yapılması gereken esnaf olarak kısa bir özür açıklaması ve gerekiyorsa ilave gün talep edip işi teslim edip yeni işlere kapı açmaktır.

Ama çok konuşma ver hesap numaranı al paranı tarzı bir yaklaşımla sanırım çokta şık olmayan bir davranış sergilediğinizin farkındasınızdır.

yaşanan bu olumsuzluğu halen düzeltebilecek durumda iken tercihinizi hangi yönde yapacağınızı merak etmekteyim. Esnaf olarak durumu gözden mi geçireceksiz yoksa 18 yaşında bir ergen gibi al topunu oynamıyorum mu diyeceksiniz merak içindeyiz.

Her halükarda çalışsak ta çalışmasak ta hayırlı ve bol kazanç dilerim sizlere...