devveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
EF6 kullandım garip hatalar aldığım için 5 e geçtim. 6 da var mıdır bilmiyorum ama 5 te AddRange operasyonu yok. Yani liste eklemek için bir operasyon yok o yüzden tek tek ekledim.

Tablolar arasında ilişki var aslında; senin kodlarından anladığım şu ;

model.Beden = beden; dediğim zaman tblModelBeden tablosuna kayıt atacak mı? ve ModelID si set edilmiş şekilde? çünkü model i eklemeden Id kısmı henüz 0 oluyor bunların hepsini aynı anda yapıyorsa çok iyi. Akşam eve gidince denerim.
Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu şekilde binlerce kişi ve kurum tarafından bir çok projede kullanılan teknolojiler öyle testler yapılmadan son aşamalar geçilmeden yayına alınmaz. Eğer ki bu teknolojinin stabil hali var mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde yeni sisteme geçilmeli. Hata aldığım için 5 e döndüm demek çok yanlış. Hatayı yapan siz siniz cezayı EF'e kesiyorsunuz Tavsiyem kesinlikle her zaman en son sürümü kullanmanız.

Daha öncede dediğim gibi bunlar zaten entity framework'ün size sunduğu ve asıl amaçları olan özellikler. Benim dediğim gibi yazarsanız kodunuz evet tblModelBeden tablosuna Id ile birlikte kayıt atacak. Bunu SQL Server Profiler yada ExpressProfiler gibi bir araçla takip edebilirsiniz.

AddRange metodu yok ise model.Asamalar property'si ne olarak tanımlanmış ona bakmak lazım. EF 6 da koleksiyonlar için ICollection arayüzü ile tanımlanıyor o yüzden AddRange var. Ancak döngü içerisinde eklesenizde olur.
foreach(var item in asamalar)
{
   model.Asamalar.Add(item);
}
Bu şekilde de yazabilirsiniz farketmez.