hodor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sen de kitaba taktın. Bana göre aşırı zorlanılır bu sistemle. PTT Kargo 1 kg kadar 3 TL alıyor. Üsteki arkadaşın dediği gibi suistimal olayı çok olur. Bu tarz sitelere baktım da bir tanesinin sistemi gayet güzel. Üyeden üyeye gitmiyor. Üye merkeze gönderiyor kitabı. Siz inceliyorsunuz yıpranma durumuna göre kredi yüklüyorsunuz gönderen kişiye. Sonra o kredi ile sistemden kitap sipariş ediyor. Kitap arşivi fazla olması gerekiyor elbette. Ama param olsa yapacağım şey goodreads alternatifi türk site açmak olur ve bu projeyi de onun yanında sunardım.
Benim düşüncemdeki işleyiş bahsettiğiniz sitedeki gibi olmayacak
Örnekle anlatmam gerekirse
Ben kürk mantolu madonna'yı okudum ve kitabı başkalarının okumasını istiyorum.
Sizde kürk mantolu madonnayı okumak istiyorsunuz.
Siteye girip üye oluyosunuz ve o kitap kimde varsa o kişiden istiyorsunuz. Kişiye herhangi bir ödeme vs. yapmayacaksınız. Kişi size kitabı ptt kargo ile gönderecek.
Sizde okuduktan sonra tekrar o kitabı siteye ekleyebilir ve diğer okurlarla paylaşabilirsiniz.
Yanlış kitap gelirse ne olacak sorusu kafanızda oluşabilir fakat gönderen kişi kargo ücretini ödeyeceği için sizin yine bir kaybınız olmayacak fakat puanlama sistemi olabilir. Bu kişi yanlış kitap veya farklı ürün gönderdi gibi.
Ayrıca sistemde gönderilecek kitapların fotoğraflarıda olabilir yani albüm şeklinde. Her üye kendine özel albüm yapabilir.
Göndericiye faydası ne olacak derseniz o da ilerleyen dönemlerde belirlenebilir.
Aylık en çok kitap gönderen kişiye kitap vs. hediye edebilirim.

Ben bu tarz bişey düşünüyorum