Mf.Rub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşinin ehli bir uzmanla çalışırsam neden olmasın siteyi aldığımda wp kuruluydu.
BuddyPress ile üyelerin mesajlaşmasını vs. sağlayabiliyoruz sanırım. Dediğim gibi işin ehll bir wp uzmanı lazım. (3-5 liraya wp kuran uzmanlardan bahsetmiyorum )

Script öneriniz varsa onuda değerlendirebilirim.
Wordpress güzel bir cms yalnız her projede wp kullanılmasını uygun bulmuyorum. Dediğiniz gibi hazır wp olduğundan bu şekil devam etmeniz normaldir. Wp uzmanı bulmanızı gönülden isterim. Script önerisinden ziyade ben kendi sitelerimde kendi yazılımlarımı kodlayıp kullanıyorum.

Madem proje yapılmış kendi önerilerimi söylüyeyim.

Kitap değişimi suistimal edilebilme yönleri mevcuttur.

Biri kitabı gönderirken diğeri göndermeyebilir. Ya da eksik sayfalı, yırtık, yanlış kitap gönderebilir. Bu tür bir durumda sistemin güvenirliği ve işleyişi sağlamak çok önemli. Örnek veriyorum ben iyi bir kitap değişimi için kitabı diğer üyeye gönderdim. Karşıdaki kişi bana 20 sayfalık ilkokul kitabı gönderdi. İstediğim kitap bu değildi. Bu alanda doğan zararı kim karşılayacak ? Bir kitap için mahkemelere mi gitmeliyim? Bir daha bu siteyi kullanır mıyım? tarzında problemler oluşması büyük olasılık.

Ayrıca adam piyasa fiyatı 90, 100 TL olan bir kitabı, kitapçılarda sıfırı 15 liraya satılan bir kitapla niye değiştirsin. Kitapların değerleri arasında farklılıklar mevcut. Bu dengeyi nasıl sağlayacaksınız?

Bunun gibi sorunlar olduğu için kendi ürettiğim bir çözüm vardı lakin başlarda maddi külfet bindiren bir çözümdü. Bir depo dükkan kiralama olacak. Ardından kitap değişimi daha belirlenmeden kullanıcı kitabını depoya gönderecek. Piyasa fiyatı 20 TL ise 20 puan hesabına eklenecek. İlanı yayınlanacak. 20 Puan ve altındaki kitapları puanının yettiği şekilde kendine isteyebilecek. Bu tür ince hesaplamaların olduğu bir script yazmaya başlamıştım. Lakin dediğim gibi hem işlerin yoğunluğu, hem de maddi külfet bindirmesi bu projemi yarıda bırakmama sebep oldu.

Umarım siz başarırsınız. Kitap okumayı aşılamak dünyanın en güzel şeylerinden biridir.