the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun.

Üzerinden biraz zaman geçmiş lakin yine de süreç ile ilgili tavsiyelerimi paylaşmak istiyorum:

Öncelikle kardeşinizin beyanının doğruluğunu teyit etmek için kendisine "biraz sonra hastaneye darp raporu almaya gideceğiz, söylediklerinde eksik veya fazla olursa biz sıkıntıya düşeriz" deyin ve cevabına göre hastaneye gidip darp raporu alın. Daha sonra müdürle telefonda görüşme imkanınız varsa (yüz yüze görüşmemenizde fayda var) kendisine olay hakkında kendisini nasıl savunacağını sorun. Şayet hata yaptığını kabul ediyorsa (hiç kimseye ceza olarak dayak atılmamalı, hele hele bu devirde, hele hele ailesi dışında bir kişi tarafından, aile içinde bile çok istisnai bir durum varsa belki atılmalı) o zaman takdir size kalmış. Dilerseniz okul önünde özür dilemesi ve tekrarının yaşanmayacağı konusunda taahhüdü karşılığında şikayet etmeyebilirsiniz. Yok ibreti alem için bu olayın üzerine gideceğim derseniz (ve müdür kendisini suçlu görmüyor ve dövdüğünü kabul ediyorsa) elinizdeki darp raporu ile birlikte savcılığa şikayette bulunun. Savcı ifade alırken (çağırmadıysa) kendisine psikolog çağırması gerektiğini hatırlatın (bazı savcılar iş yoğunluğundan dolayı unutabiliyor). Ek olarak bimer'e de şikayet edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus müdür ile iletişim kurarken medeni şekilde davranmanız, öfkelenmemeniz, küfür (sizi suçlu duruma düşürür) ve tehdit etmemenizdir.
Bunun üzerine verilebilecek tavsiye yok bence.

Bende müdür yardımcısından bilemediğim matematik sorusu yüzünden 2 kere tokat yemiştim. Yüzüğün izi yüzüme çıkmıştı, aileme anlattım gittiler konuştular. Sonrasında nöbetçi olduğumda bile oğlum gel şunu al veya şunu şuraya götür bile diyemedi.