Bilgilendirme için yazayım avukat değilim ancak senet hakkında bir çok bilgiye sahibim.
1.Kardeşimle konuştum, o da abi benim hem ödediğime dair şahidim var hem de seneti kime verdiğime dair dedi
Burada şahitlik vs olsa dahi tüm kanıt senettir. Yani senedin üzerinde yazılanlardır. Boşuna rakamların yanına kare bırakın dememişler. Tutar doğru girilmiş ve ödemelerin açıklamasında ''Falanca kişiye araba senedi karşılığı yatırılmıştır'' yazması dahi bir kanıt değildir. Yani adamlar kolaylıkla o rakamı değiştirebilir.
2. Alıcı kısmının boş bırakılması kötü zira bir nevi ben bu senede para ödesem dahi, başkasına o senedi vermiş ise yine o adama da para vermem gerekiyor. İstersen bankadan 10 kez ödeme yap.
3. Bana göre çok ama çok kötü bir sonuç çıkacak gibi. Senet ile iş yapanlar hak ediyor kusura bakmayın yıl olmuş 2016 hala senet ile eşya alınabiliyorsa ben o alan kişiye iyi gözle bakmam kardeşim.
Herşeyin hayırlısı deyin ve paranın yatırıldığı hesap sahibi (seneti veren) ile konuşun durumu hafif mevla ile kapatın. 1k borç var ise 1,5k verin senedi alın hatta borcu yoktur yazısını da adamdan alın.