Bütün ümidim gençliktedir
S.a. arkadaşlar. Bugün malum pazar olduğundan, kimseyi rahatsız etmemek için aramadım. Burada avukat olan, avukatın yanında çalışan yada bilgisi olan vardır diye danışmak istedim.
Şimdi benim salak kardeşim 2 yıl önce bir araba almış. Aralarında senet yapmışlar. Kardeşim uzakta olduğu için taksitleri bankadan yatırmış. " Falanca kişiye araba senedi karşılığı yatırılmıştır " diye. 1200-1300 TL gibi bir şey kalmış ve onu unutmuş.
Bugün beni avukatın yanında çalışan biri aradı. Benim eski bir tanıdık, babamın eski bir öğrencisiymiş. Abi 9500 TL'lik bir senet var elimde. Bunu işleme koymadan kapatalım diye. Ben de dedim o borcun 8200-8300 TL'lik kısmı ödenmiş. Neyin senedi bu diye. Bana söylediği, " Abi senetlerde alıcı kısmı boş bırakılmış. O yüzden senet 3 defa el değiştirmiş " dedi. Ben de dedim öyle şey mi olur. Bunu bi araştırayım. Kardeşimle konuştum, o da abi benim hem ödediğime dair şahidim var hem de seneti kime verdiğime dair dedi. Daha önce de beni arayan kişi kardeşimi arayıp aynı şeyi söylemiş. ama öyle kapanmış gitmiş. Bu avukatın yanında çalışan kişi bana diyor ki " Abi sizi sevdiğim için işleme koymadım. İşleme koyarsam borç 13-15 bin TL'ye çıkar. Avukatlık ücreti de eklenir buna " dedi.
Şimdi sormak istediğim, kanuni olarak ne yapabiliriz ? Bu durumu mahkemeye taşısak haklı çıkma ihtimalimiz nedir ?