Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Temmuz başında 10 parça ürün almıştım, 2 tanesi gelmedi diğerleri geldi. Gelmeyen ürünlere dispute açıp para iadesi aldım. Ama bugün ürünün bir tanesi geldi. Şimdi hak geçmemesi için aynı satıcıdan yeniden ürün alıp ödeme yapmak istiyorum. Ödemeyi yaptıktan sonra satıcıya durumu izah edip ürünü göndermemesini isteyeceğim. Bunun için olayı özetleyen ingilizce bir yazıya ihtiyacım var. Ne yazmam gerekiyor ? Tercüme edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, öncelikle bu kul hakkına göstermiş olduğunuz özel ilgiden dolayı sizi tebrik ederim. Keşke herkes bu kadar doğru davranabilse.

Şu anda biraz meşguliyetim var o yüzden hemen yazamayacağım ama yazıp atarım size öm ile yazıyı.

Birazda konu ile alakalı olarak bilgilendirme yapacak olursak; kayıtsız posta (china post small packet plus, seller shipping method, aliexpress standart shipping v.s.) ile gelen paketlerimiz, PTT nin kayıtsız gönderilerde imza zorunluluğu olmaması dolayısı ile geç gelmektedir ya da elimize hiç ulaşmamaktadır. Bunun sebebi getiren postacının zorunluluğu olmaması dolayısı ile ürünü apartman kapısına v.s bırakıp gitmesidir. Eğer bir sitede oturmuyorsanız muhtemelen o gönderi çalınır (Hele ki İstanbul'da oturuyorsanız.)

Bu yüzden dispute açmadan önce 15 gün ürünün elinize ulaşmaması nedeni ile ek koruma süresi istemenizi, ondan sonra dispute açmanızı tavsiye edeceğim.

Ve mümkünse alacağınız ürünleri "China Post Registered Air Mail" methodu ile almanızı tavsiye ederim.

Kayıp ürünleriniz muhtemelen bölgenize postaları teslim eden ana posta dağıtım merkezinin deposundadır. Oraya gidip araştırbilirsiniz. Kayıtsız olması nedeni ile takip numarası olmadan bakamıyoruz falan derler ama bu sadece sizi başlarından savmak için uyguladıkları bir yöntemdir. Israrcı olunuz gönderileri İsim ve Soy İsim ile de takip edebiliyorlar.

HyperX Gaming Head Set Bilgisayar - Telefon - Tablet İçin Uygun

Fiyatı: 62,90 USD (Kargo Bedava - Kayıtlı Gönderi - PTT imza karşılığı teslim eder.)

PS4 Yatay Soğutucu - 2 Büyük - 3 Küçük Fan

Fiyatı: 20,02 USD (Kargo Bedava - Kayıtlı Gönderi - PTT imza karşılığı teslim eder.)

Yüksek Kalite Profesyonel Kablolu Gaming Mouse 7 Düğme 5500 DPI LED Optik USB Kablolu - TR de Everest SGM-X7 Adı ile Satılıyor.

Fiyatı: 6,30 USD (Kargo Bedava)

5500 DPI LED Pro Oyunu Gaming Mouse + Stereo Gaming Head Set LED Işıklı Profesyonel Oyun Kulaklığı + Büyük Razer Oyun Mousepad

Fiyatı: 26,95 USD (Kargo Bedava - Kayıtlı Gönderi - PTT imza karşılığı teslim eder.)

USB Şarj Edilebilir Alevsiz Çakmak

Fiyatı: 1,19 USD (0,19 USD Kayıtsız Gönderi)

RC Muharebe Tankı - Akıllı Telefondan Bluetooth Kontrollü - Hasar Algılama Sensörü ile Tam Savaş Deneyimi

Fiyatı: 19,00 USD (Tek Tank) - 36,00 USD (Çift Tank) (Kargo Bedava - Kayıtlı Gönderi - PTT imza karşılığı teslim eder.)

Lisanslı 4CH Rastar RC Range Rover Evoque 1:24 Ölçekli

Fiyatı: 39,98 USD (Kargo Bedava - Kayıtlı Gönderi - PTT imza karşılığı teslim eder.)

Linklerimden alışveriş yapmak istemeyen arkadaşlar için, orjinal site adresi: www.aliexpress.com dur.
Ürün başlığını kopyalayıp burada ararsanız istediğiniz ürünü bulabilirsiniz.

Konudaki tüm linkler ve fiyatlar günceldir. Son güncelleme tarihi 29.07.2017