Merhaba arkadaslar, bu aralar amerikadaki dijital hizmet alanindaki eksiklikleri takip ediyorum. Farkettigim kadariyla ciddi bir bosluk mevcut. Aslinda bosluktan ziyade bilincsiz musteriye yonelik ticari ahlaksizlik olayi var. Ornek vermek gerekirse, googleda reklami olan, web designda ilk sayfadaki sitelerin hepsi minimum 1500$ gibi fiyatlara wordpress web tasarim hizmeti veriyor. Bir arkadasimiza 1200$a bos wordpress kurulumu ve birer yillik host domain hizmeti satmislar. Yani adamlar 1200$a cpaneline bile erisim izni verilmeyen, default wordpress temali bir siteyi arkadasimiza kakalamislar. Arkadasa kizmiyorum, cunku bilincsiz.
Simdi bu yonde bu sektor boslugunu dogru kullanip bir ise baslamak istiyorum. Her turlu sanal hizmeti vermeyi hedefliyorum ancak oncesinde web tasarima agirlik vermeyi planliyorum.
Bu konuyla ilgili kar ortagi, sponsor tarzi ortaklar ariyorum. Ayni zamanda bu konularda bilgisi olan, siteyi rekabetli kelimelerde rakiplerin onune gecirebilecek ortaklara ihtiyacim var.
Kafaniza takilabilecek bazi sorulara cevap vereyim;
Neden bu isi kendimiz yapmayalim?
Oncelikle buradaki yemi kurumsal firmalar, isini gelip yuzyuze, ofiste goruserek yapmak istiyor. Yani isi saglama almak istiyor. Ayrica odedikleri paranin faturasi olmaliki, firma deger kazansin, sermaye destegi icin devletin gozune girilsin.
Bu isten ne kazanacagiz?
Oncelikle cok basit bir hesap yapalim. Burada en baba wordpress temayi nekadara yaptiririz? 1000lira olsun. Amerikada bu fiyat 1500$ dan basliyor. Firma ortaklari olarak elimizi hic birseye surmeyecegiz. Tasarimcimiza gerekli bilgileri vericez, belirlenen surede bitirdigine, dogru tasarimi yaptigina emin olucaz okadar. Musteri bizimle iletisimde olacak. Bu durumdada tasarimciya verdigimiz 1000 lira, bize 3500-4000 lira olarak geri donecek.
Ortaklik sartlari ve kar sistemi nasil olacak?
Bunlar konusulur. Yapilan is bazinda bir % belirlenir.
Evet konuyla ilgili gorus oneri ve ortaklik tekliflerinizi bekliyorum. Olay daha proje asamasinda. Planlamasini birlikte yapacagiz.