ilk sezonun ortalarında bıraktım. zaten epey araştırdığım bir konuydu escobar ve bu tip hikayelerde böyle hazin son olduğunu bildiğimden geriliyor. kaybetmek sevmediğim bir olay ve resmen çöküşü izletiyor dizi.

onun harici size şöyle söyleyeyim. Escobar iyi bir kaçakçı fakat hırslı ve bunun yüzünden aptalca kararlar vermiş bir adam bence. iyi bir kaçakçıydı, karşısına çıkan fırsatla bunu çook ama çook fazla bir paraya çevirdi fakat mesele parayı kazanmak değil onu tutabilmek, harcayabilmektir.

ve aslında fazlaca ihanete uğramış bir adamda değil, en güçlü olduğu zamanlarda yine kendi gibi güçlü dostları vardı ve bence Escobarın tutumuna rağmen olabildiğine sabırlı bir davranış sergilediler.

O tip ülkelerde paranız olsun yeter, silahlı adam bulmak ve yetiştirmekten kolay ne var? Sonuçta kafasına göre devlet adamını öldürtebilen bir adam, bir devlet adamı yüzünden mahvoldu. Carrillo meselesi zaten ayrı bi olay.

ve gidip mug shot yani sabıka fotoğrafını elleriyle teslim etti başını yaktı. yine buna aptallığı sebebiyet verdi.

ama bence iyi bir adamda sayılır benim gözümde. sempati duyuyordum.