Aslında yorumların seoya etkisini hepimiz biliyoruz ama ben bu kadar önem taşıdığını bilmiyordum.Bundan yaklaşık bir kaç ay önce kelime araştırması yaparken üst sıralarda yer alan sitelerin genelinin yorum sayıları 100-150 idi. Ve şöyle ki diğer siteler yorumu çok olan sitelerden daha önce konularını açmasına rağmen,3-5 yorumları var diye daha gerideydi. Bu dikkati mi çekti ve denemesini yaptım.
Başarısız Deneme : Yorum botunu kullanarak farklı ipler ile farklı konuya 100 - 150 kelimelik yorumlar attım,hiç bir etkisini görmedim.Site pek kıpırdamadı desem yeridir.
Başarılı Deneme : Aynı kelime 40.sıralardayken farklı pc ve telefonlardan google de arama yaparak siteye girdim ( anahtar kelime ve anahtar kelimeye yakın kelimeler ile ) biraz uzunca yorumlar yaptım gene 100 - 150 kelimelik ve site de mümkün mertebe bir kaç alt sayfa gezdim. Bunun etkisini gerçekten gördüm.
Kelimenin arantısı çok yüksek değil belki de ama fayda göreceğinize inanıyorum.
İstatistikler : İlk Sıra : 42 Son sorgulama : Sorguladığınız site 6. sırada yer alıyor. Toplamda ise 1 sonuç içerisinde yer alıyor.
Aranma Hacmi : 2.400 Rekabet : Orta Tbm : 0,39

Çok şaşaalı bir durum değil,sadece yan bilgi olsun istedim.