Murat BARDAKÇI; İkinci Bayezid, Kolomb’a ‘he’ deseydi Amerika’da şimdi Türkçe konuşulacaktı

Alıntı
22 Haziran 2015 Pazartesi, 02:18:42Güncelleme: 02:46:12
Amerika’yı ilk keşfeden kişi olduğuna inanılan Kristof Kolomb, yolculuğa çıkmadan önce seyahatini finanse edebilmek için birçok hükümdardan maddî yardım istemiş ama İspanya dışında bütün ülkelerde kapılar yüzüne kapanmıştı. Kolomb’un destek talebinde bulunduğu hükümdarlar arasında Osmanlı Sultanı İkinci Bayezid de vardı
Türk-Rus dostluğu ticaretle başlamıştı - ERHAN AFYONCU
Alıntı
Rusya tarihte en çok savaştığımız ülkelerden biridir. Rusya ile dostluk ilişkilerimiz tam 524 yıl önce, Moskova Prensi Üçüncü İvan’ın Osmanlı padişahı İkinci Bâyezid’e mektup göndererek tüccar ve elçileri için serbest geçiş müsaadesi istemesiyle başladı
Her zaman en küçük ayrıntılara dikkat eden Murat BARDAKÇI yazısında Bayezid olarak yayımlamış.

Bir çok konuda titiz çalışmalar yapan ERHAN AFYONCU yazısında Bâyezid olarak yayımlamış.

Altı üstü küçük bir â olarak görünse bile zamanla yapılan yanlışlar, zamanla ciddi hatalara dönüşüyor.

Alıntı
poaça, poça, boğça Hatalı yazım
poğaça doğru yazım
a. İçine peynir, kıyma vb. konarak hazırlanan bir tür tuzlu çörek: "İstersen öğleyin sana taze poğaça alır gelirim." -S. F. Abasıyanık.
Şimdi ne Erhan AFYONCU nede Murat BARDAKÇI bu konularda yanlış yazar/yazmaz demeyeceğim.

Siteye bu yazıyı ekleyen webmaster hata yapmış olabilir.

Yukarıda bahsettiğim Osmanlı Padişahı ile Ülkemizin güzel bir yerini karşılaştırmıyorum. (Yazım konusunda sadece bir örnekti.)

Fakat örnekte verdiğiniz resmi kurumlar olayı aşmış.

Alıntı
Belediye sitesi => dogubayazit.bel.tr
Kaymakamlık sitesi => dogubeyazit.gov.tr
Milli eğitim sitesi => dogubeyazit.meb.gov.tr
Boşta domain bulamayınca olayı abartan klima servis firmaları gibi olmuş.

Yandex haritalar: Doğubayazıt, Ağrı, Türkiye
Google haritalar: Doğubayazıt, Ağrı, Turkey