aylinulaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba,

DGS'yi en son 2006'da 'deneme amaçlı' deneyimlediğim için bu konulardan biraz uzak kaldım. bu sene DGS'ye yeniden girdim. Tercihlerimi düzenliyorum fakat iki naçizane sorum var:

Ön Lisans programım tam olarak Grafik Tasarımı. Tercih edebileceğim lisans programları da elbette belli ve aralarında esas programım haricinde Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı ve İletişim ve Tasarım da mevcut. Bilmek istediğim şu; Güzel Sanatlar Fakültesi dışında, İletişim Fakültelerinden de tercih yapabiliyor muyum bu bölümleri de göz önüne alırsak; yoksa alan dışı mı sayılıyor ve alan dışı sayılıyorsa, puanımın düşmesi gibi bir durum söz konusu mudur?

Bununla beraber, Ön Lisans programımı AÖF ile de tamamlayabiliyor muyum?

Bilgisi olanlar paylaşabilirlerse sevinirim..
2016 dgs başvurabileceğiniz bölümler mevcut. O bölümlere başvuru yapabilirsiniz. Fakülte çok önemli değil geçiş yapabileceğiniz bölümleri yazmanız yeterli olacaktır.
AÖF için Tercih kılavuzunda geçiş yapmak istediğiniz bölümü yazmanız gereklidir. ilk defa bu sene aöf geçişleri tercih ile yapılmaktadır. O yüzden cuma gününe kadar tercihlerini yapabilirsiniz.