İnsanların en zor zamanlarında yardımına koşan ve onlara ilkyardımı yapan, can ve mal güvenliğini sağlayan bir takım müesseseler vardır. Bunlar arasında itfaiye ve ambulans ilk akla gelenler olmaktadır. Çocuklarımızın sosyal açıdan gelişimine ön ayak olmak istiyorsak bu iki ilkyardım unsurunun iyice işlenmesi gerekmektedir. Biz de onlar için oyunlar ürettik. Örneğin, itfaiyecilik mesleğinin sevdirilmesi için itfaiye oyunları ürettik veya internetteki tüm oyunları bir platformda toplayarak muhteşem bir arşiv meydana getirdik. Anılan
itfaiye oyunları platformu ile çocukların yangın ile karşı karşıya kalmış kişilere yardım etmenin önemini kavratmaya çalıştık. İtfaiyenin sadece yangın söndürmekle kalmadığını aynı zamanda olay yerinde ilkyardımı gerçekleştiren personel olduğunu bir oyunla ortaya koyduk.
İlkyardım denilince üzerinde durduğumuz ikinci önemli konu ambulans ve ambulans personeli oldu. Hastaların evden alınarak hızlıca sağlık kuruluşuna ulaştırılması ve ilk müdahelenin yapıldığı bu araçlar insan hayatı için pek mühimdir. Sağlık kuruluşuna hastaya zarar vermeyecek şekilde hızlıca ulaşmak ambulans ve şoförleri için çok önemlidir. Ambulans oyunlarında da bu tema işlendi.
Ambulans Oyunları platformunda bunun için tüm oyunları derledik. Yani hastanın engebeli arazi koşulları dahi olsa hastaneye hızlı ve ona zarar vermeden ulaştırılması üzerinde durulmuştur. Ambulans oyunları oynarken ambulansı hem hızlı kullanmalı hem de dikkatli olmalısınız. Sosyal sorumluluğunu bilen çocuklar yetiştirmek için bu 2 oyun türünü önemsediğimizi belirterek, anılan platformları incelemenizi tavsiye ediyoruz.