Merhaba arkadaşlar
Belki okumuşsunuzdur, Nuri Bilge Ceylan Ahlat Ağacı isimli bir film çekiyor. Çekimler başlayana kadar bu çok büyük bir sırdı ve hiç bir medya kuruluşunun filmle ilgili en ufak daha bir fikri yoktu.
Nuri Bilge Ceylan ile memleketim aynı (Çanakkale - Yenice) ayrıca sık sık köyümüze gelir kaldı ki çekimlerin bir kısmı da köyümüzde gerçekleşecek. Nuri Bilge Ceylan çok mütevazi bir adamdır. Köy kahvesinde köylüler ile satranç oynadığını gördüm çoğu kez.Merhaba derseniz kesinlikle merhaba der.
Ayrıca Murat Cemcir'de filmde oynuyor. İlçemiz çok küçük bir yer olduğu için biriyle bu caddede karşılaşmasınız diğer cadde de mutlaka karşılaşmanız kaçınılmaz.
Murat Cemcir'i çarşıda bir kaç kez gördüm. En son gördüğümde bir berbere gidiyordu.
Filmde murat cemcir'in oynadığını da bildiğim için habere yazmıştım.
Her ne ise, Ahlat ağacı filmi çekimleri için ilçemiz otogarına set kuruldu. Filmdeki bir karakter otobüsten iniyor ve yürüyor hepsi bu. Ben de çekimlerin başladığını gördüm ve otogara giderek bir kaç fotoğraf çektim. Sette görevli arkadaşların birinden yüzeysel bilgiler alarak kendi sitemde (aslında yeğenimin sitesi bazen yazıyorum) yayınlamaya başladım. Bilirsiniz bu tarz konularda haberi ilk veren hiti alıyor. Her ne ise aradan 1-2 gün geçti yavaş yavaş hit gelmeye başladı. Daha sonra fotoğraflarımın ve haber metnimin bir çok site tarafından kopyalandığını gördüm.
Ben hiç hit kısmında değilim, zaman harcayıp bir şeyler ürettim. Adam sadece kopyala yapıştır ile bunların hepsini alma cüretinde bulundu.
Haberde filmlerin Torhasan ve asmalı köyünde çekileceğini yazmıştım.Bu arada Torhasan benim köyüm. Bu bilgilere bir başkasının ulaşma ihtimali hiç yok çünkü senaryoda son dakika yapılan değişiklik ile bu köyler ilave edidi.
Kısacası bir daha bu konu ile ilgili haber yaparsam başta haber araklayan bir kaç büyük site olmak üzere çok büyük bir trol yapacağım.
Öyle göze böyle tarak

anladın sen onu

)))