Yaklaşık 1,5 yıldır Class Bilişim ile çalışıyor, önemli bir sitemi barındırıyorum. Yer yer kesintiler olsada pek önemsemiyordum zira her firmada elde olmayan sebeplerden ötürü böyle aksaklıklar yaşanabilir. Ancak bu son yaptıkları resmen pes dedirtti. Söylediklerine göre Eylül ayındaki aşırı yoğunluktan dolayı TR lokasyon hosting serverları hizmet veremez duruma gelmiş. Eyvallah. Farklı servera taşıma yaptılar yarım gün kesinti. Hadi bunada tamam, artık rahat bir nefes almaya kalmadan bir mail daha. Server yine düzen tutmamış (nasıl da işlerinin ehliyseler artık) yurtdışı lokasyon bir servera aldıkları yedekleri yeni TR servera geçireceklermiş. Şu iki günde ettiğim zarar 300-400 lirayı geçti ki buna yanmıyorum. Aldıkları yedekler 2 hafta önceye ait. Hadi buyur. Benden hak idda eden müşterilere dair son iki haftanın hiçbir verisi olmayacak elimde. Static dosyalar sağ salim elime ulaşsın diye dua eder oldum. Şuan bunu yazarken bile hala 15 gün öncenin yedeklerinin yüklenmesini bekliyorum, site 2 gündür kapalı.

Hep derler hosting işinde ucuza kaçmayın diye. Elimde bu firmanın hostingi var, e iyi de çalışıyor diye sağlam bir firmadan almadım. Sonunda patladı. İyi bir ders oldu bana.

Bu tür kesintiler her firmada olabilir ancak mademki işler tehlikede, nasıl olsa 15 gün öncenin yedeği var diye servera formatı basmamalı, mümkün olan en güncel, kesintiden hemen önceki yedek bi sağlama alınmalı değil mi?

Kimsenin ağzı yanmasın diye yazıyorum. Karalama değildir, yazıda yanlış, abartma yoktur.