Bende bloğumda yayınladığım tanıtım yazılarından sonra sitem 2. sıradan 17. sıraya düştü. Bir kaç gün bekleyeceğim hareketlenme olmazsa tanıtım yazılarını kaldıracağım.
En büyük hatalardan birisi de bugün backlink/tanıtım yazısı v.s. aldım. Ertesi gün sıralamam yükseldi/düştü v.b. gibi yorumlardır.
Google amca gözüyle bakanda vardır, muhtar gözüyle de.
Hangi gözle bakar ise bakalım; Google bizim bir şeyimiz olmaz.
Yani bugün yapılanlar ertesi gün veya o hafta etki yapmaz. İster olumlu isterse de olumsuz olsun.
SEO Paketleri diye bahsi geçen bir çok konuyu kendi açımdan bakarsam karşı bile olsam (kaliteli işlerden bahsetmiyorum) anlık olarak etki etmez.
1 hafta önce yapılan işlemler neticesinde sıralamaya artı veya eksi yönde olduğuna inanıp tekrardan farklı bir yola başvurduğunuzda tekrar başka bir şeyden zannedip tekrardan başka işlem yapıldığı zaman.
- Sonuç: HATA-HATA-HATA olacaktır.
- Hata üstüne hata olduğu müddetçe de siteye zarar verecektir.
Backlink ve tanıtım yazıları sayfa için yapılan çalışmalar kadar etkisini kısa sürede göstermez.
Keza bu işlemler ister olumlu veya olumsuz yönde olsun. (Kaliteli veya Kalitesiz backlink paketlerinden bahsediyorum)
1 anahtar kelimede güzel bir sayfa içeriğinde (arama motorlarının sevdiği şekilde)
yayımlandığında bile en az 1 aydan önce bu kelimede çıkmasını beklemeyin.
Gördüğüm kadarıyla bir çok kişi
bu hataya düşüyor. Forumda yazdıkları aşağı yukarı şu şekilde. - Güncelleme vurdu, hit kaybı yaşıyorum; BACKLİNK ALACAĞIM.
- Penguen beni vurdu, sıralamadan düşüyorum TANITIM YAZISI ALACAĞIM.
- Site düşüşte, 301 YÖNLENDİRME YAPIYORUM.
- v.s. v.s.
Aslında belli bir süre bekleseler belki siteleri düşmeyecek küçük bir dalgalanma veya 1-2 günlük dalgalanmaya maruz kalacaklar iken sözde düzeltmek adına yaptıkları işlemler en az 1 ay içerisinde etki edeceğinden dolayı tekrar bu sorunlarla karşılaşacak olan bir çok kimse var.