osmanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
enteresan bir tecrübe.
günlük bütçe yüksekmiş ama. etkisi olabilir mi acaba?
günlük 1 tl bütçeli reklam verme gibi bir manipülasyona girebilir insanlar diye düşünmüşler midir?
günlük 10-100 tl ile olacak işler değil onu anlatamıyorum buradaki kişilere. günlük minimum 200-400 tl ile olacak işler. Sen gidip borsa altın fiyatları gibi kelimelerde günde 1000 tl reklam ver, hit topla bak siten nasıl yükseliyor. yükselmiyor diyen varsa ödediği paraları geri öderim bu kadar da net konuşuyorum.

Adwords verdiğinde oluşacak olanları söyliyeyim;

1- Kullanıcı siteni beğenirse aklında sitenin adını tutar ve geri gelme olasılığı yüksektir.
2- Kullanıcının geri geldiğini gören google bunu bir sinyal olarak algılar.
3- Kullanıcı siteni sosyal ağlarda gerekirse internet sitelerinde paylaşır backlink kazanmış olursun.
4- Kullanıcılar girilmeyen sayfalarına dahi girdiğinden dolayı alt sayfaların için bile sinyal oluşturursun ve onlarda da hareketlenme yaşatırsın.

Sadece aklıma gelenler bunlar. Google ile adwords'ün alakası yok zaten, demek istediğim Google'dan direk hedef ziyaretçi seçiyorsun onu sitene gönderiyorsun ve o kelimedeki ziyaretçi siteden güzel vakit geçiriyorsa olumlu sinyal alıyorsun yükselmeye başlıyorsun.

Google ila adwords'ün alakası yok demesinin sebebi reklam vereni yükseltmiyoruz ama reklam verenin sitesine giren ziyaretçinin hareketlerini davranışlarını takip ediyoruz, diyor.

Benim asıl değinmek istediğim nokta ise şu;
Google kendi sözünün arkasında durmak istiyorsa, Adwords üzerinden gelen ziyaretçiyi takip etmez, onu sinyallerine dahil etmez. İşte o zaman Adwords ile SEO'nun alakası olmadığını söyleyebiliriz. Aksi halde akıl var mantık var, adwords = SEO.