Merhaba ,
1- Karşı binaya ip kamera kurarsanız wifi ile kameraları izleyebilirsiniz yada kayıt cihazına bağlayabilirsiniz.
karşıdaki binaya port girişlerii olan bir acces point koyup kameraları buna bağlayıp görüntünüzü ana binaya wifi ile aktarmanız mümkün. ancak bu iletişimin biraz yüksekten olması gerekiyor alçaktan olursa yoldan geçen yüksek araçlar iletişimin kopmasına sebep olur. Örnek 2 binanın 4. katına karşılıklı modem koyarsanız yada acces point 20 metreden sorunsuz işinizi görecektir.
2-Uzaktan izleme için upload bağlantısı iyi olan bir internet olması tercih sebebidir ip kameraların kaliteleri biraz iyi olduğu için
bant kullanımıda biraz yüksek olur. İnternet bağlantısına gelince kablolu bir ağ her zaman daha sağlıklı çalışır ancak imkan yoksa kablosuz olarakda bağlantı kurmanız mümkün usb wifi destekli cihaz yerine acces point ile kablosuz ağ alıp kayıt cihazına kablo
ile bağlamak daha sağlıklı olur.
3-Şuan malesef satış konusunda yardımcı olamam ancak ürün önerisinde bulunabilirim. konu ile alakalı pm gönderirseniz yardımcı olabilirim.
4-Bilgisayarda kullandığınız güç kaynağını kameradada kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz ancak şoyle bir durum var bilgisayarda güç kaynağını kullanım amacı nedir veriler silinmesin bilgisayar tak diye kapanmasın çalışma yapılıyorsa dosya kayıt edilmeden kapanmasın kayıt cihazında ise boyle bir durum söz konusu değil yani sürekli ve uzunsüreli kesinti oluyorsa iyi bişe koymak lazım çok nadir ve az süreli gidiyorsa bilgisayar güç kaynağına devam

ek olarak tüketilen enerji kayıt cihazının adaptörünün amperine ve kamera sayısına göre değişir geceleri gece görüşleri yanıyorsa kameraların enerji tüketimi daha fazla olur kamera kablolarınızın mesafeside önemli etken ne kadar uzun kablo varsa amper düşeceği için fazla enerji tüketimi olacaktır.
Ortalama bir kamera 1 amper enerji çekmekte son olarak elektrik kesintilerinde kmeralarınız karanlık ortamda çalışıyorsa şayet karanlık olduğu için gece görüşleri aktif hale gelecektir bu sebeplede anlık enerji tüketimi standartın birazcık üzerinde olabilir.
Yerinizde olsam şoyle yapardım elektrik kesildiğinde güç kaynağı devreye girdi diyelim bir süre sonra elektrik gelmiyorsa
12V bir araba aküsü alırım sisteme bağlayıp bitene kadar kullanırım
1. IP kamera maliyetimi çok fazla arttıracaktır. Kablolu kameralar ile ikinci binada bunları bir noktada toplayıp o görüntüleri kablosuz olarak ana binadaki kayıt cihazına gönderme imkanım olabilir mi ? Kayıt cihazları bu toplu görüntüyü kablosuz alabilir mi; hangi cihazları kullanmak gerekir ? Biraz zorluyorum şansımı biliyorum ama bir çözüm üretilebilir mi diye merak ediyor; kalıcı bir sistem olsun istiyorum.
2. Upload hızı konusunda da bina hipernet destekliyor, sanırım yeterli olacaktır, gerekirse mevcut paketi yükselteceğiz. + Usb wifi destekli cihaz yerine acces pointte mantıklı gözüküyor, mesafe en fazla 15 metre kadar ve arada bir iki duvar olacaktır, o konuyu da rahatlıkla aşarız.
3. Satış konusunda sizden ürün tavsiyesi alacağım ama önce şu 2. binayı sisteme dahil edip edemeyeceğimi netleştirmem gerekiyor.
4. Elektrik kesintisi neredeyse hiç olmuyor, çok nadir. Güç kaynağı (ups) bana çok mantıklı gelmişti, araya ek bir cihaz koymadan hem bina girişindeki çipli kilit kullanılabilecek, hem de kameralarımız kayda devam edebilecek. Akü için elektrik kesildiğinde akünün devreye girmesi için araya ne koyuyorsunuz, yada akım sürekli aküden mi geçiyor; tecrübeniz var mı ? Ups'de malum bu sorunu kendisi aşıyor.
(Sistemin tüketeceği enerjiye göre ortalama 1,5 - 2 saat kadar çalıştırabilecek kapasitede bir güç kaynağı yeterli olacaktır. Daha uzun süreli elektrik kesintilerine karşı önlem için çipli kilit sisteminin çalışması için ufak harici bir güç kaynağı koymak mantıklı duruyor. Uzun süreli kesintide kamera hayati değil ama insanlar evlerine girebilmeli.

İşsizlik zamanlarımız olursa da çatıya bir tane güneş paneli ve bir tane rüzgar tribünü atıp bunu kameraların güç kaynağına bağlayabilirim.)
5. Geçen gün sanırım farklı bir konuda okumuştum, patlama/yanma riski olduğu söyleniyor; kamera kabinin ve güç kaynağını 2 katlı elektrik kabinin alt katına gömeceğim, arada çok kalın olmayan bir saç tabaka var; üst katı binanın elektrik panosu. Burası Antalya ama kabin hiç güneş görmüyor, bina boşluğu da genellikle serin oluyor. Patlama yanma vb. sorunların doğruluğu var mı ?