Faceook kurucusu mark ile ilgili bir röportaj okumuştum. Soruyorlar; "Artık seninde bir çocuğun var. Çocuğunun bilgisayar oyunları oynamasına karşı çıkacakmısın? diye.. verdiği cevap; "eğer ben oyun oynamasa idi bugün facebook'u kurmamış olurdum" minvalinde idi aklımda kaldığına göre..
1- Çocukların oyun bağımlısı olmasına kesinlikle karşıyım hep derim; "oyunu oynayan değil oynatan olun!" Kumar aleminde bir racon vardır kumarbaz her zaman kaybeder, hep kazanan ganyetodur. (Not: kumarbaz asla değilim ve oynamam, ama seneler önce bir barbuthanede çalışmışlığım var

)
2- Bill Gates'in kim olduğunu hepimiz biliyoruz. İlk programını 9 yaşında yazdığını biliyor muyuz? 9 yaşında o çocuğun o programı yazması için önce ailesinin, o programı yazdığı bilgisayarı kullanmasına olanak sağlaması gerekiyordu ! İş ailede başlar! Çocukları doğru kullanmaya yönlendirmek ileri dönemlerde başarı yada başarısızlığı beraberinde getirir.
3- internet hem bir bataklık hem de bir petrol kuyusu. Nasıl değerlendirdiğine göre değişir..