Selamlar,
Geçen hafta nic.tr den .com.tr uzantılı bir domain aldım, dns lerine direkt cloudflare dns ini verdim. Bahsettiğiniz gerileme işlemlerinden anlamıyorum, lakin ssl i ücretsiz veriyor olması bile büyük bir nimet. Bunun yanında en büyük artısı: yedeğiniz varsa istediğiniz hostinge geçiş sadece yedeğin serverin yüklenmesi kadar geçecek süredir. Yok dns oturmadı, yok daha güncellenmedi, vs. problemlerin hiçbiri yok. Yaptığınız tüm değişiklikler için gerekli süre 30 sn.
Başımdan geçen bir olay (forumda detayı mevcuttur): Sebep gösterilmeden 11 tane web sitem kapatıldı, hosting firmam OVH den hizmet alıyormuş, evet yedeğim de yoktu (hiçbir şekilde illegal, spam, reklam vs. yoktu) Aynı ip üzerinde başka bir siteden dolayı adamlar serveri kapatmışlar. Yaklaşık 1 hafta siteler kapalı kaldı.
Elbette buradaki asıl sorun yedek sorunudur.
Bu olaydan sonra cLoudflare sisteminin önemini anladım. Eğer o gün cloudflare sistemini kullanıyor olsaydım hiç bir problemim olmayacaktı (yedeğim de olsaydı), hemen yedekleri başka bir yere taşımaktı tüm yapılması gereken ve bu sürede siteniz kısmen dahi olsa hep açık, olmaz olmaz demeyin, oluyor.
Buradan not: cloudflare ile ilgili elimden geldiğince herkese ücretsiz bir şekilde yardımcı olabilirim.